© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Sualtında tavla oynadılar

Dünyaca ünlü tavla ustaları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde buluştu. 31 ülkeden 306 profesyonel tavla oyuncusu 2.Merit Açık Tavla Şampiyona’sında mücadele ederken, final maçı sonrası turnuva şampiyon Vadim Nuniyants ile bedensel engelli Jery Limb suyun altına inerek maç yaptı

Dünyaca ünlü tavla ustaları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde buluştu. 31 ülkeden 306 profesyonel tavla oyuncusu 2. Merit Açık Tavla Şampiyona’sında mücadele ederken, final maçı sonrası turnuva şampiyon Vadim Nuniyants ile bedensel engelli Jery Limb suyun altına inerek maç yaptı.

Engelsiz Sualtı sloganı ile zarları sallayan ikili ilginç görüntüler oluştururken maçı Jery Limb kazandı. Merit Hotel’de düzenlenen etkinliğe 10 ülkeden 16 tavla ustası yarışmacı katıldı. ABD’den Vadim Nuniyants ile Türkiye’den Mesut Çelebi final maçında karşılaştı. Zorlu final maçını Nuniyants kazandı. Asıl sürpriz ise final maçından sonra yaşandı.
Engelsiz Sualtı sloganına destek vermek isteyen turnuva şampiyonu Nuniyants ile engelli katılımcı Jery Limb dalış ekipmanlarını giyerek havuza girdi. 30 dakika süren maçı sualtında engelsiz dünyanın temsilcisi Jery Limb kazandı. Sualtı maçını düzenleyen deneyimli dalış eğitmeni Savaş Yapman; “Bizler suyun altının büyüleyici güzelliğini hekese tanıtarak, dünyanın dengesinin korunması için çabalıyoruz. Suyun altında süren bir yaşam var ve bu yaşam dünyanın geleceği için çok önemli. Jery Limb ve şampiyon Vadim Nuniyants’te suyun altında engelsiz yaşama destek oldular. Jery Limb’in yaşam enerjisi ve coşkusu kadar Nuniyants’ın desteğine çok teşekkür ederiz” dedi.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER