© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

St. Petersburg'da suya indirildi

İkinci katamaran “Ravelin”in suya indirilmesine ilişkin ciddi bir tören Sredne-Nevsky Tersanesi'nde gerçekleşti.

Gemi, Devlet Taşımacılık Leasing Şirketi'nin siparişi üzerine Neva Travel nakliye şirketi için inşa edildi

04710 “Sommers” “Bastion” ve “Ravelin” projesinin ilk çift gezi ve gezi gemisinin döşenmesi Haziran 2023'te gerçekleşti. Kronstadt kalelerinin sularında ulaşım gerçekleştirecekler ve kıyıdan tamamen izole edilen, restore edilerek halka açılacak olan “Kronshlot” ve “İmparator Birinci İskender” kalelerine yolcu ulaştıracaklar. 2026 yılına kadar “Kaleler Adası” projesi.

Gemiler, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle uygulanan, devlet finansmanıyla su taşımacılığı kiralamanın geliştirilmesine yönelik Devlet Taşımacılık Kiralama Programı kapsamında inşa ediliyor.

Katamaranların tasarım yolcu kapasitesi 147 kişi, çalışma hızı ise 11 knot (yaklaşık 20 km/saat)'tir. 

“2024 yılında 04580 Kotlin projesinin 4 yeni yüksek hızlı katamaranını başarıyla işletiyoruz. Yine bu sezon, 04710 "Sommers" projesinin öncü gemisi olan katamaran "Bastion" hizmete alındı; bu gemi, faaliyete geçtiği ilk günlerden itibaren hem sektördeki meslektaşların, hem ortakların hem de yolcuların artan ilgisini çekti. Modern katamaranlarla seyahat etmek, şehrimizin sakinlerine ve misafirlerine farklı düzeyde kaliteli hizmet sunmaktadır. St. Petersburg'da yeni yolcu gemilerinin ortaya çıkmasıyla birlikte şehrin alamet-i farikası olan hızlı ulaşım ve gezi gezileri daha konforlu ve çekici hale geliyor. Bu nedenle, her yeni katamaranın piyasaya sürülmesi, St. Petersburg filosunun güncellenmesine yönelik bir başka önemli adımdır!”, dedi nakliye şirketi Neva Travel'ın Genel Müdürü Yuri Nabatov.

Yeni gemi, gerekli tamamlama çalışmalarının tamamlanması, deniz denemelerinin yapılması ve gerekli izinlerin alınmasının ardından 2025 seferinde ilk yolcularını alacak. Katamaran "Ravelin", selefi "Bastion" gibi, "Neva Travel" şirketinin gezi ve eğlence filosuna katılacak ve "Island of Forts" parkındaki iskeleden hareket ederek, Kronstadt'ın ünlü kaleleri etrafında dolaşacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER