© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Son Yılların En Geniş Çaplı Deniz Tatbikatı...

Çin, Japonya ile gerilim yaşadığı deniz sularında son yılların en geniş çaplı donanma tatbikatını düzenledi.

Çin medyasında yer alan haberlerde, Çin Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Doğu Çin Denizi Filosu?nun, devlet egemenliğini koruma tatbikatını bu sabah düzenlediği bildirildi. Doğu Çin Denizi?nde düzenlenen tatbikata 11 askeri ve sivil deniz aracı ile 8 uçağın katıldığı belirtildi. Çin, tatbikatın amacını denizcilik haklarını ve çıkarlarını korumak olarak açıkladı.

Pekin?de düzenlenen olağan basın toplantısında gazetecilerin konu ile ilgili sorularını cevaplayan Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Lei, Çin hükümetinin devlet egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumada kararlı olduğuna dikkat çekti. Sözcü, Japon tarafının gerçeklerle yüzleşerek hatalarını düzeltmesi, anlaşmazlığı diyalog yoluyla çözmek için müzakere masasına dönmesi gerektiğini kaydetti.

Asya?nın iki devi Japonya ile Çin arasındaki adalar krizi, tatbikatlar ve karşılıklı gözdağı verilmesi ile giderek büyümeye devam ediyor. Japonya ile ABD'nin gelecek ay bölgede ortaklaşa tatbikat yapacaklarını duyurmasının hemen ardından Çin donanması tatbikata başladı.



İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER