© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Seyir halinde yangın eğitimi

Gemilerde yangını önleme ve Yangınla mücadele eğitimlerini seyir halinde ve/veya limanda uygulamalı olarak ingiliz eğitmenlerle veriyor

Gemilerde yangınla mücadele konusunda uzman olan ve dünya çapında hizmet veren ''Fire aid international'' firması Global Maritime Trainings mottosu ve MCA UK akreditasyonu ile STCW sertifikaları kapsamlı tüm Eğitimleri veriyor.  Gemilerde yangını önleme ve Yangınla mücadele eğitimlerini seyir halinde ve/veya limanda uygulamalı olarak ingiliz eğitmenlerle veren firma, ayni şekilde Limanlar için de yangını önleme ve yangınla mücadele konusunda eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor. ''Fire aid international''  firmasının Türkiye temsilcisi Kapt Serdar Durat ile yaptığımız röportaj şöyle;

Sayın Kpt.Serdar Durat, Türkiye İş Geliştirme koordinatörü olduğunuz Fire Aid İnternational (FAI) hakkında kısa bir tanıtıcı bilgi verirmisiniz ?

Memnuniyetle , efendim FAI 1991 yılında kurulan ve merkezi Hampshire-UK de bulunan, Denizcilik sektöründe dünya çapında eğitim ve danışmanlık hizmetleri veren bir İngiliz firmasıdır. Faaliyetlerimiz kapsamında öncelikle ve ağırlıkla ''denizde acil durumlara karşı hazırlık'' ve ''acil durumlarla baş edebilme''konusu gelmektedir. FAI nin MCA ( Maritime&coast guard agency) ,British Marine Federation ve superyachts UK tarafından akreditasyonu vardır.

 Acil durumlar ifadenizi konu ve kapsam olarak biraz açarmısınız?

Efendim, gerek ticari amaçlarla ve gerekse seyahat,sportif faaliyetler,bilimsel araştırma vs herhangi bir nedenle
denizde seyir halinde olan veya limanlarda bulunan her türlü gemiler ve tekneler can ve mal emniyetleri açısından bir çok risk ve tehlikelere maruzdurlar. Somut örnekler vermek gerekirse yangın, çevre kirliliği, güvenlik, çatışma, karaya oturma, gemiyi terk zarureti ilk akla gelenlerdir.

Bunların içinde en büyük ve karşılaşılması en muhtemel tehlike ise yangındır denilebilir. FAI olarak bizim amiral gemimiz yangını önleme ve yangınla mücadele konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler ve danışmanlık hizmeti vermektir.

 FAI nin Türk deniz ticaret sektörüne ilişkin plan ve projeleri nelerdir ?

 Öncelikle Türk Deniz Ticaret filosunun gemilerinde , limanlarda, marinalarda ve super yat tarzındaki teknelerde uzmanlık alanımıza giren konularda eğitim vermek ve süreç danışmanlığı hizmeti sunmak arzusundayız.
STCW standartlarındaki eğitimlerimize ilişkin sertifika vermekteyiz. Dünyanın herhangi bir yerinde bulunan bir gemiye 24 saat içinde ulaşmak ve özellikle Port State Control sorunu yaşayan gemilere yardımcı olmak imkanına sahibiz.

Türkiye'de nasıl bir yapılanma içindesiniz?

Yakın gelecekte bir irtibat ofisi/ temsilcilik açmak planımız var. Şartlar olgunlaştığı takdirde İki ayrı Yangın eğitim Merkezi ve simülatör kurmayı düşünüyoruz ve tabiatı ile bu projemiz için yerel çözüm ortaklarımız olacak. Konuya ilşkin bazı Türk firmaları ile görüşmelerimiz sürmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER