© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Sanmar Tersanesi Yeni Römorkör İnşa Ediyor

Robert Allan tarafından tasarlanan ve Sanmar Tersanesi tarafından inşa edilen ilk RApport 1600- SX mükemmel performans gösteriyor.

Robert Allan tarafından tasarlanan ve Sanmar Tersanesi tarafından inşa edilen ilk RApport 1600- SX mükemmel performans gösteriyor. Geçtiğimiz ay yapılan deneme seferinde tüm performans denemelerinde başarılı oldu.

Sadece Sanmar Tersanesi için özel olarak tasarlanan RApport 1600-SX  genel liman görevleri için güvenli ve sağlam olarak nitelendiriliyor.

‘GOKÇAY’ isimli römorkör, rekabetçi bir maliyetle yüksek performans için tasarlandı. 21  ton çekme gücüne sahip römorkör 11.5 knotluk hız yapabiliyor.

16 metre uzunluğa sahip römorkör, 15 metreküp yakıt ve 2 metreküp içme suyu taşıma kapasiteli ayrıca 3 mürettebatın kalabileceği alana sahip. Römorkörün tahrik sistemi ikiz 650 kilowattlık Caterpillar C18 motor ile donatıldı. 

Römorkörde iki kabin, banyo da dahil olmak üzere üç kişilik mürettebatın rahatça konaklayabileceği alanlar mevcut. Ayrıca makine kasası ile tüm ana motorlar dahil olmak üzere büyük makine parçaları için uygun bir sökme yolu sağlıyor. 25 tonluk çekme kancası, isteğe bağlı olarak elektrikli veya hidrolik çekme vinciyle birlikte römorkörün kıç güvertesine yerleştirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER