© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Sahte Senetle Armatör Eşinden 50 Milyon Dolar Aldı

Sahte senetle armatör eşinden 50 milyon dolar aldı.

İzmir’de gönlünü sekreterine kaptıran armatör M.E.S, eski eşinin gazabına uğradı. Sevgilisinden bir de çocuk yapınca kocasından boşanan öfkeli kadının, dedektiflik bürosuyla anlaşıp 50 milyon dolarlık ıslak imzalı senet hazırlattığı ortaya çıktı

İzmirli 65 yaşındaki armatör M.E.S., 2010 yılında şirketinde çalışan genç sekreter S.G.'ye gönlünü kaptırdı. Çiftin bu ilişkiden bir de çocukları oldu.
M.E.S, eşi O.S.'den boşanmak için harekete geçti. Bu arada O.S. ise, anlaştığı özel bir dedektiflik bürosunun takibi sonucu aldatıldığını öğrendi.
İddiaya göre O.S. bu süreçte S.G'den sahte senetle intikam aldı. 70 bin liralık senede itiraz eden sekreter S.G., açtığı davayı kaybedince bu parayı ödemek zorunda kaldı.

2 ay önce boşandılar
Aldatılan eş O.S, 2 ay önce biten davada bir kaç gayrimenkul ve yaklaşık 3 milyon lira tazminat alarak M.E.S'den boşandı. Ancak aldatılan kadının intikam ateşi sönmedi. Yine iddiaya göre aynı dedektiflik şirketiyle anlaşan O.S, tekrar intikam almak için harekete geçti. Armatörün şirketteki ortağı N.B'nin evine kurye gibi giden dedektiflik bürosunun bir çalışanı, bir çocuk dergisi teslim edip N.B'nin imzasını aldı. Ardından armatörün ortağının ve sevgilisinin imzalarını Çin'den getirdikleri cihaz aracılığıyla ıslak imza gibi kullanan dedektiflik bürosu, 50 milyon dolarlık senet hazırladı. Senetleri de armatörün ortağı N.B. adına hazırlayan dedektiflik bürosu, M.E.S'nin sevgilisi S.G.'yi de kefil olarak gösterdi. O.S. kurduğu kumpasın anlaşılmaması için kendini de senetlerde ikinci kefil olarak gösterdi. O.S. ve anlaştığı dedektiflik bürosu sahibi B.K., bu senetlerin kopyalarını kurye görünümlü elemanıyla Bodrum'da yaşayan N.B'ye gönderdi.


Gözaltına alındılar
50 milyon dolarlık senetleri görünce şok olan şirketin ortağı N.B., hemen M.E.S'yi aradı. Kuryenin görüntüsünü isteyip inceleyen armatör M.E.S, aynı kuryenin 2 yıl önce de sevgilisinin dolandırılması ile ilgili olaydaki kurye ile aynı olduğunu gördü. Soluğu emniyette alan armatör ve sevgilisi şikayetçi oldu. Armatör, şebekenin sevgilisi ve ortağının imzalarını Çin'den getirdikleri özel bir cihazla taklit ettiğini öne sürdü. Hemen harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu Ekipleri, imzaları alan kurye görünümlü dedektiflik bürosu elamanı F.A., ardından da armatörün eski eşi O.S ve özel dedektiflik bürosunun sahibi B.K. ile diğer çalışanların da aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada, gözaltına alınanlar arasında bulunan dedektiflik bürosu sahibi B.K.'nın şoförlüğünü yapan O.B de ilginç bilgiler verdi. B.K'nın 'imza taklit cihazı' isimli makineyi kendilerine gösterdiğini belirten O.B, "Sık sık Çin'e gittiği için elektronik malzeme getirip, bunları araştırmalarında kullanırdı. Sahte senetteki imzanın kriminal incelemeden gerçek çıkma ihtimali yüksek. Çünkü bu cihazlar imzayı birebir taklit ediyor" dedi.


Dolandırıcılık zinciri
Hatay semtinde bulunan özel dedektiflik bürosunu basan polis, el koyduğu elektronik eşyaları incelenmek üzere aldı.

Bu arada armatörün eski eşi O.S'nin kardeşi K.S'nin de, armatörün sevgilisi S.G. ile buluşarak, "Elimizde 100 milyon dolarlık daha senet var. Şikayetinizden vazgeçmezseniz onları işleme koyacağız" diyerek şantaj yaptığı ileri sürüldü. Genç kadının şikayeti üzerine armatörün eski kayınbiraderi olan K.S de gözaltına alındı.

Kaynak: Fatih Şendil/Metin Burmalı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER