© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Sahil Güvenliğin Misyonu nedir?

Görevi; can ve mal güvenliğini sağlamak olan Sahil Güvenlik Komutanlığı yirmi dört saat aralıksız görevini sürdürmektedir.

 Misyonu, deniz yetki alanlarında ulusal ve uluslar arası hukuku etkin kılmak, can ve mal güvenliğini sağlamak olan Sahil Güvenlik Komutanlığı değişim ve gelişimde öncü, denizlerimizde güven veren, etkin ve saygın olmayı hedefleyen vizyonu ile yirmi dört saat aralıksız görevini sürdürmektedir.

 İnsana saygılı olmayı ve hukukun üstünlüğüne inanmayı kendisine ilke edinen Sahil Güvenlik Komutanlığı, Atatürkçü düşünce sistemine ve cumhuriyetin temel değerlerine olan bağlılığını korumayı kesintisiz sürdürmektedir. Bahriye örf ve adetlerinden ödün vermeyen tutumu ile denizlerimizden yararlananlara güven ve huzur duygusu aşılamaktadır.

 Yaratıcılığı ve yenilikçiliği her zaman destekleyen ve benimseyen Sahil Güvenlik komutanlığı, çevreyi ve doğayı koruma konusundaki duyarlılığını her fırsatta göstermektedir. Temel değerleri arasında kararları akıl ve bilime dayandırmak olan komutanlık, sorgulayıcı ve araştırıcı karakteri ile bilim ve teknolojiyi yakından takip etmektedir.

 Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin moral ve motivasyonunu en üst seviyede tutarak ve kaynakları etkin bir şekilde kullanarak bütün görevlerini başarıyla yerine getirmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER