© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Şahika Ercümen'den bir rekor daha

Rekortmen dalışçı Şahika Ercümen, Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nda dünya ikincisi oldu. Ercümen, 2 dakika 29 saniyede 50 metrelik dalışıyla kendisine ait olan Türkiye rekorunu da kırdı

Antalya’nın Kaş ilçesinde devam eden Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda bir dünya rekoru, iki Türkiye rekoru kırıldı. 32 sporcu ‘sabit ağırlık çift palet disiplininde dalış yaptı. Milli sporcu Şahika Ercümen bir rekora daha imza attı.
Ercümen 2 dakika 29 saniyede 50 metrelik dalışıyla dünya ikincisi olurken, kendisine ait olan Türkiye rekorunu da kırdı.
2. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlendi. 11 ülkeden 22 sporcu madalya alabilmek için Hidayet koyu açıklarına daldı. Kadınlarda Çek Cumhuriyeti'nden Alena Konecna 3 dakika 1 saniyede 60 metreye dalarak sabit ağırlık paletsiz yarışında dünya rekoru kırdı. Erkeklerde ise yine Çek Cumhuriyeti'nden Michal Risian, 2 dakika 58 saniyede 78 metreye dalarak dünya rekorunun sahibi oldu.
Yarışmadan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan milli sporcu Şahika Ercümen, çok mutlu olduğunu belirterek, “Buraya 20 ülkeden sporcu geldi. Dolayısıyla stresli bir ortam var. Kendi evimizde olduğumuz halde avantaj ve dezavantajlarını yaşadığımız bir durum. Antrenmanda yaptığım derecelerin çok daha altında bir derece yaptım ki, garanti olsun istedim. İllaki dünya şampiyonu olup, dünya rekoru kırayım değil de, ülkemize bu zor günlerde madalya kazandırmak inancı ile yarıştım dedi.

HABER: YASİN AKCA / DENİZ TİCARET GAZETESİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER