© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Şahenk'in son yatırımı balık restoranına

Şahenk'in Dream'i balığa yabancı değil. Grup bünyesindeki Lacivert restaurant da Anadolu Hisarı'nda özellikle balık üzerine faaliyette

Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk restoran yatırımlarında hız kesmiyor. Şahenk bu alandaki son yatırımını Yalıkavak'ta ünlü balık restoranı Sait'e yaptı. Şu an sadece Bodrum'da, 8 salonlu bir restoranda faaliyet gösteren Sait'in bundan sonraki büyümesi Şahenk'le birlikte olacak. Ama konuya yakın kaynaklar Sait markasının İstanbul'da da büyüyeceğini konuşuyor.

14 yıldır faaliyette olan Sait restoranın kurucusunun adı Sait Birtan Yılmaz. İsveç'te 2 yıl restaurant işletmeciliği ve aşçılık eğitimi aldıktan sonra 20 yıl orada restaurant işletmeciliği yapan Birtan, Türkiye'ye döndükten sonra 1988 - 1991'de İstanbul'da Le Chale'yi işletti. 1992 yılında Bodrum'a yerleşen Birtan 2000 yılında eşiyle birlikte Yalıkavak'ta Sait Restaurant'ı açtı.

Doğuş Holding, zincirler dışındaki yeme-içme yatırımlarını daha çok lüks restoranlara yapıyor. Yalıkavak'taki Sait de fiyatıyla lükse yakın ancak ortamıyla salaş olarak tanımlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER