© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Rusya'nın donanma politikasını yönetecek

Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın donanma politikasını yönetecek yeni kurula güvenlikten sorumlu eski isim Nikolay Patruşev'i atadı.

Putin'in yayınladığı kararnameye göre, yeni Denizcilik Kurulu, Rus deniz faaliyetlerini ve askeri filosunu geliştirmekten ve Rusya'nın Arktik'teki çıkarlarını savunmaktan sorumlu konseyleri içerecek.

Rusya, Ukrayna'dan çok daha güçlü bir donanmaya sahip olmasına rağmen, iki buçuk yıllık savaş boyunca denizde bir dizi utanç verici aksilik yaşadı. Bunlardan ilki, 2022 yılının Nisan ayında Karadeniz Filosu'nun amiral gemisi olan Moskva füze kruvazörünün kaybedilmesiydi .

73 yaşındaki Patrushev, 1970'lerde Leningrad'daki (şimdiki St. Petersburg) Sovyet KGB'sinde birlikte çalıştıklarından beri Putin'e yakın olan eski bir FSB güvenlik servisi başkanıdır. Kremlin, Mayıs ayında Putin'in beşinci başkanlık döneminin başında yapılan bir değişiklikle Rusya Güvenlik Konseyi başkanlığından alınmasının ardından gemi yapımıyla ilgili yeni sorumluluklar üstleneceğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER