© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Piri Reis Üniversitesi'nde açılış töreni

Piri Reis Üniversitesi, 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'ni UDH Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımı ile gerçekleştirdi

Piri Reis Üniversitesi’nin 2016-2017 Akademik Yılı Resmi Açılış Töreni dün gerçekleşti. Törene katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin denizcilik sektöründe kaydettiği başarıları ve eğitimdeki gelişmeleri ele aldı.

Deniz Kapmüsü’nde yapılan törene, UDH Bakanı Ahmet Arslan’ın yanı sıra, UDHB Müsteşarı Suat Hayri Aka, UDHB Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Tüdev Başkanı Sualp Ömer Ürkmez, DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ve DTO Meclis Başkanı Vekili Muammer Faruk Ürkmez katıldı. Program, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında gösterilen kısa belgesel sonrası Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın açılış konuşması ile başladı. Üniversiteye yüksek puanla yerleşen bölüm birincilerine, Ahmet Arslan,  Metin Kalkavan ve Suat Hayri Aka ödüllerini takdim etti. Ödül sonrası açılış dersi veren Şair Ali Akbaş, şiir okumak için kişinin edebiyatçı olmasının gerekmediğini ve toplumun her an şiire ihtiyaç duyduğunu söyledi. Akbaş, denizcilik ile ilgili yazdığı şiirini okuyarak konuşmasını bitirdi.

Program sonunda Piri Reis Üniversitesi, UHD Bakanı Ahmet Arslan’a, Piri Reis Haritası’nı sembolize eden el yapımı tablo hediye etti. Tören, Piri Reis Üniversitesi’nin Simülatör Merkezi’nin açılış kurdelesi kesilerek sona erdi. Program bitiminde üniversitenin Simülatör Merkezi gezilerek, Bakan Ahmet Arslan ve diğer katılımcılar ile birlikte değerlendirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER