© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

PİL'e sipariş vermeye başladılar

Pacific International Lines (PIL), Çin'in Hudong Zhonghua Gemi İnşa Fabrikası'nda beş adet 13.000 TEU LNG çift yakıtlı yeni inşa konteyner gemisi siparişi verdi.

Neo panamax boyutundaki yeni inşa gemilerinin 2026 yılı sonundan itibaren teslim edilmesi bekleniyor ve bunlar, PIL'in şu anda inşa halinde olan sekiz gemiyle birlikte son siparişler.

Sipariş edilen beş gemi, hem LNG hem de düşük kükürtlü yakıt yağıyla çalışabilecek şekilde sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) çift yakıtlı motorlar ve yardımcı sistemlerle donatıldı.

PIL şu anda dört adet 14.000 teu ve dört adet 8.200 teu LNG çift yakıtlı konteyner gemisi inşa ediyor. 14.000 teu gemilerden ilk ikisinin bu yılın ilerleyen zamanlarında teslim edilmesi bekleniyor.

PIL CEO'su Lars Kastrup, "Bu son siparişler, PIL'in daha büyük ve daha çevre dostu gemi tiplerine yönelik filo yenileme stratejisinin bir parçasıdır." dedi.

“Şu anda inşa halinde olan sekiz gemiyle birlikte, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefimize ulaşmamıza önemli katkı sağlayacak 13 yeni gemimiz daha var.”

Kastrup, yeni gemilerin yüksek soğutmalı konteyner taşıma kapasitesine sahip olacağını söyledi.

Gemilerde optimize edilmiş gövde formu, daha büyük pompalar ve havalandırma üfleyicileri için değişken frekanslı tahrik (VFD) motorları, düşük enerjili LED aydınlatmalar ve birinci sınıf gövde kaplamaları bulunacak.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER