© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Petrol Tankeri, Kuruyük gemisi ile çarpıştı

Paraguay'da petrol tankeri ile yük gemisi çarpıştı. 4 kişi kaybolurken, yetkililer bir çevre felaketine ramak kaldığını ve benzinin nehre sızmamasının mucize olduğunu söyledi

Güney Amerika ülkesi Paraguay'ın başkenti Asuncion'un 48 kilometre güneyindeki Paraguay nehrinde, bir petrol tankeri ile bir gemi birbirine girdi. Önceki gün öğle saatlerinde meydana gelen kazada 4 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Arjantin donanmasına ait olan ve petrol taşıyan Polaris isimli petrol tankerinin alev alması ise yeni bir çevre faciası paniğine yol açtı. Ancak yetkililer böyle bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

YÜZEREK KURTULDULAR 

Kaza, Arjantin bandıralı Polaris adlı gemi ile Paraguay bandıralı römorkörün çarpışması sonucu meydana geldi. Polaris tonlarca ağırlığında benzinle yüklüyken, römorkörün yükü soya fasulyesi ve demirden oluşuyordu. Çarpışmanın ardından Polaris'te çıkan yangın, mürettebatın çabalarıyla söndürülmeye çalışıldı. Ancak benzinin tutuşmasıyla alevler kısa sürede yayıldı ve söndürme çabaları sonuç vermedi. Daha sonra kurtarma ve söndürme ekiplerini müdahale ettiği kazada şans eseri can kaybı yaşanmadı. Paraguay bandıralı romörkörün bir mürettebatı, yaşanan kazanın dehşetini "Şiddetli çarpışmanın ardından canımızı kurtarabilmek için hemen suya atladık ve kıyıya kadar yüzdük. Kurtulduğumuza inanamıyorum" sözleriyle anlattı. Kazadan sonra Paraguaylı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, büyük bir çevre felaketinin kıyısından dönüldüğüne işaret edildi. Arama kurtarma ekipleri kayıp olan 4 kişiyi aramayı sürdürüyor. Kazanın nedeni ise henüz meçhul.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER