© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Paris, 1.2 Milyar Euro Tazminat Ödeyecek

Kommersant gazetesine konuşan kaynaklar, Paris'le Moskova'nın 1.2 milyar euro'luk tazminatta anlaştığını söyledi.


Kommersant gazetesi, Ukrayna krizi nedeniyle Fransa'nın Rusya'ya zamanında teslim etmediği Mistral tipi helikopter gemileriyle ilgili anlaşmanın iptalinin, gelecek hafta ülkelerin liderleri Vladimir Putin ve François Hollande tarafından da resmen açıklanacağını yazdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yardımcılarından Vladimir Kojin, Moskova ve Paris'in 2011'de imzaladığı Mistral anlaşmasını iptal etmeye karar verdiklerini duyurmuştu. ''İmzalar da yakın zamanda atılacak'' diyen Kojin, anlaşmanın iptali nedeniyle Fransa'nın Rusya'ya ödeyeceği tazminatın miktarını ise paylaşmamıştı.

"İPTAL EDİLECEĞİ ÖNCEDEN BELLİYDİ"

Öte yandan Kommersant'a konuşan kaynaklar, Paris'le Moskova'nın 1.2 milyar euro'luk tazminatta anlaştığını söyledi. Gazetenin kaynaklarına göre, iki ülke arasında yapılan görüşmelerde Mistral anlaşmasının iptaline geçen ilkbaharda karar verilse de, taraflar tazminat miktarı üzerinde ancak önceki hafta karara varabildi.

Bununla birlikte Kommersant'a konuşan kaynaklar, akıbetine bir yıldır karar verilemeyen gemilerle ilgili anlaşmanın iptal edilmesi yönündeki kararın gelecek hafta Rusya Devlet Başkanı Putin ve Hollande tarafından da açıklanacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER