© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Panama Gemisi Türkiye Yolunda Battı

Rusya'dan Türkiye'ye doğru yol olan ve 12 kişilik mürettebatı taşıyan geminin Karadeniz'de battığı bildirildi. 12 kişiden henüz 1 kişiye ulaşılabildi. Geminin Kırım sahillerinde yaklaşık 27 km açıkta battığı belirtiliyor

Rusya'dan Türkiye'ye doğru yol olan ve 12 kişilik mürettebatı taşıyan geminin Karadeniz'de battığı bildirildi. 12 kişiden henüz 1 kişiye ulaşılabildi. Geminin Kırım sahillerinde yaklaşık 27 km açıkta battığı belirtiliyor.
Rus Haber'in girdiği bilgilere göre, "Geroi Arsenala" adlı gemideki 7 kişiden haber alınamıyor. Mürettebatında 2'si Rus, 9'u Ukraynalı ve biri Gürcistan vatandaşı olmak üzere 12 kişi bulunuyordu.
Acil Servisler Bakanlığı Kırım Yönetimi Başkan Danışmanı Vladimir İvanov, olay yerine kurtarma gemilerinin gönderildiğini, bir kişinin kurtarıldığını ve 4 kişinin daha gemiye çıkartılmaya hazırlanıldığını söyledi.
Sputnik'in geçtiği habere göre,
Rusya Jeopolitik Sorunlar Akademisi'nden Kaptan Konstantin Svikov, geminin birkaç nedenden dolayı batmış olabileceğini söyledi. Sputnik'e konuşan Svikov, geminin gövdesinin durumuyla ilgili teknik bir sebepten ya da büyük bir dalga karşısında gerekli manevrayı yapmamış olması nedeniyle batmış olabileceği yorumunda bulundu.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER