© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Orta Doğu'dan Ayrılıyor

ABD Donanması'nın Uçak Gemisi 'USS Theodore Roosevelt' 8 Aylık Görev Süresi bitti

ABD savunma yetkilileri, USS Theodore Roosevelt (CVN-71) savaş gemisinin Orta Doğu'dan ayrıldığını ve sekiz aylık görev süresinin ardından Pasifik'e geri döndüğünü açıkladı.

San Diego'da konuşlu uçak gemisi, Temmuz ayından bu yana Donanmanın Husi isyancı grubunun tehditlerinden ticaret gemilerini koruma misyonunun bir parçası olarak ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) bölgesinde faaliyet gösteriyor.

ABD'li bir yetkili, uçak gemisinin Çarşamba günü geç saatlerde Indo-Pacific Command operasyon alanına dönüşüne başladığını doğruladı. USS Abraham Lincoln (CVN-72), Ağustos sonundaki varışından bu yana Orta Doğu'daki ABD deniz varlığını sürdürüyor.

Tümgeneral Pat Ryder, 19 Eylül 2024'te düzenlediği basın toplantısında, Theodore Roosevelt'in CENTCOM bölgesinde Theodore Roosevelt Uçak Gemisi Saldırı Grubu (CSG) ve Abraham Lincoln CSG tarafından sağlanan çift uçak gemisi kapsamının ardından ayrıldığını ve Hint-Pasifik komuta operasyon alanına geçişine başladığını söyledi.

avunma yetkilileri, ABD Donanması'nın ticari gemileri korumak ve İran'ın gelecekteki eylemlerini önlemek amacıyla son üç haftadır bölgede iki uçak gemisi bulundurduğunu söyledi.

Theodore Roosevelt ve mürettebatı Kaliforniya'ya dönmek için birkaç hafta geçirecek. USNI News'e göre Theodore Roosevelt, 2020'nin başından bu yana 572 gün konuşlandırılmış olarak USS Dwight D. Eisenhower'dan (CVN-69) sonra Donanmanın en aktif ikinci taşıyıcısıdır.

Theodore Roosevelt'in genişletilmiş konuşlandırması, Orta Doğu ve Akdeniz'deki devam eden uzun süreli uçak gemisi misyonları örüntüsünün bir parçasıdır. Bu, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından gerginliklerin arttığı 2021 sonlarında başladı ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in emirleriyle devam etti.

Emirleri, özellikle Hamas'ın Ekim 2023'te İsrail'e yönelik saldırıları ve Husilerin oluşturduğu artan tehdit sonrasında çeşitli bölgelerdeki birçok uçak gemisi konuşlandırmasının uzatılmasına yol açtı.

Virginia, Norfolk'ta konuşlu USS Harry S. Truman (CVN-75), yakın zamanda konuşlanma öncesi hazırlıklarını tamamladı ve önümüzdeki konuşlanma sırasında USS Abraham Lincoln'ün yerini alması planlanıyor.

Theodore Roosevelt, Pasifik'e dönüşüyle ​​birlikte olağan görev alanında faaliyetlerine devam edecek ve ABD'nin deniz savunma misyonlarına yardımcı olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER