Örnek davranış
Yaşam / Magazin / TurizmBursa?nın Karacabey ilçesinde yaşayan genç bir fotoğrafçı, izinsiz avlanan balıkçıların gölde bıraktığı ağlara takılan batağan için kendini buz gibi suya attı
Devlet tarafından kullanımı yasaklanmasına rağmen hala kullanılan misine ağları, suda uzun süre durunca balıkların yanı sıra kuş ve diğer su ile beslenen canlılar için tehlikeli olmaya devam ediyor. Bunun son örneği ise önceki gün Bursa?nın Karacabey ilçesinde Longoz ormanlarında görüldü.
Bursa?nın Karacabey ilçesinde yaşayan genç bir fotoğrafçı, izinsiz avlanan balıkçıların gölde bıraktığı ağlara takılan yavru batağan kuşu için hayatını tehlikeye attı. Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, fotoğraf çekmek için çıktığı Karacabey Longozu?nda misine ağına takılmış küçük batağan kuşunu fark edince hiç düşünmeden buz gibi suyun içine girerek yavru batağını sudan çıkardı.
Fotoğraf makinasını yeleğine sarıp yağmur altında bırakan ve yağmurun yağmasına aldırış etmeyen Tüydeş, kendini serin sulara bırakırken yaşananların belgesel yönetmeni Sabri Pala tarafından görüntülendiğinden tamamen habersizdi.
Karacabey Longoz Ormanlarının tanıtılmasında ve türlerinin tespit edilmesinde yoğun çaba sarf eden Tüydeş, olay anını şöyle anlattı: ?Fotoğraf çekmek için çıktığımız arazide kuşu gördüm ancak ağları fark edemedim. Aynı yerden ikinci geçiş sırasında kuşun aynı noktada fakat bu kez garip hareketler yaptığını fark ettim. Dürbünle yakından baktığımda ise kuşun ağlara takıldığını gördüm. Çoraplarımı ve ayakkabılarımı çıkartarak yalın ayak suya girdim. Bataklıklardan oluşan suyun içerisinde sopa yardımıyla 30 metre kadar giderek kuşa yaklaştım. Bütünüyle suda bırakılmış eski ve kullanılmayan bir ağa takılan kuşu oradan çıkaramayınca ağla birlikte kuşu karaya taşıyarak boğazında yırtılmalara yol açan ağı keserek çıkarttım. Yaşadıklarımın görüntülendiğinden habersizdim. Doğa fotoğrafçılarının buluştuğu sosyal bir platformda fotoğraflarımın yer aldığını gördüğümde büyük sürpriz yaşadım.?
İlginizi Çekebilir