© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

OECD'den Türk Gemi İnşa Sanayisi Raporu

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü(OECD), Türk Gemi İnşa Sanayisini ele aldı.

Rapor 51 sayfadan oluşuyor. Birçok ana ve alt başlığın bulunduğu rapor ayrıntılı bir şekilde hazırlanmış. OECD tarafından hazırlanan raporda Gemi İnşa Sanayisinin Türkiye ekonomisindeki yerinin yanı sıra diğer sektörlerle olan ilişkisi de ele alınmış.
Türkiyenin devlet politikalarının da yer aldığı raporda Deniz Ticaret Odasının yanı sıra sektörde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının da çalışmalarına yer verilmiş.
 
Gemi inşa faaliyetlerinin ağırlıklı olarak Tuzla, Yalova ve İzmit bölgesinde toplandığı ifade edilirken 1990lı yıllarla birlikte bu sanayinin canlanmaya başladığını kaydedilmiş. Raporda Karadeniz ve Akdeniz Bölgesine yapılan yatırımlarında dikkat çektiği ifade edilmiş.
Raporda dikkat çeken bir diğer konuda Türkiyenin gemi inşa alanında sağladığı büyümeye dikkat çekilmesi ve stratejik konumu nedeniyle Asya, Avrupa ve Orta Doğuda bir köprü görevi görüyor olmasının kendisini avantajlı duruma getirdiği belirtilmiş.
Gemi inşa sektörünün Türkiyede gelecek vaat eden bir sektör olduğunun ifade edildiği raporda tersanelerin çoğu orta ölçekli tersaneler olarak tasvir edilmiş.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER