© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Norwegian Cruise'dan Miami Limanı'na Terminal

Dünyanın üçüncü büyük kruvaziyer operatörü Norwegian Cruise Line Holdings (NCL) Miami Limanı’nda yeni NCL Terminali’ni tanıttı.

     Terminalin inşasına mayıs ayında başlanılacak olup 2010 yılının sonbaharında bitmesi planlanıyor. Şirketin Breakaway-Plus Sınıfı en yeni gemisi ‘M/S NORWEGIAN ENCORE’un açılışı da bu terminalde yapılacak. Miami, şirketin 1966’da kurulmasından itibaren ana limanı oldu. Miami Bölge Komisyon Üyeleri yeni terminale 100 milyon dolar yatırım yapacağı öğrenildi.



     Norwegian Cruise Line CEO’su Frank Del Rio, 'NCL, 50 yıldan fazla Miami’de yelken açıyor. Miami’nin silüetini güçlendirecek ikonik bir terminalin inşası için Miami Limanı ve Miami Bölge Komisyonu ile birlikte çalışmaktan onur duyuyoruz. Bütün markalarımız, bu son teknolojiyle inşa edilecek terminalde binlerce misafir ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyor' dedi.
     Yeni terminalin tasarımı için Miami merkezli Bermello Ajamil & Partners firması seçildi. Bermello Ajamil & Partners’ın CEO’su Luis Ajamil, ‘Yeni NCL Terminali, yolcu konforunu ve deneyimini standartlaştırarak, Miami Limanı’nda ikonik bir yapı olacak’ diye konuştu.



      Terminalin tasarımı   ‘nautilus’ isimli deniz canlısından esinlenilerek oluşturulmuş. Yaklaşık 15 bin 300 metrekare büyüklüğüne sahip olacak terminal, iniş ve kalkış sürelerini daha verimli hale getirirken, hızlı güvenlik taraması ve check-ini destekleyen teknolojiye sahip olacak. Bunlarla beraber terminalde toplantılar için özel kapalı ve açık toplantı salonları mevcut olacak. Salona doğrudan erişimi sağlayacak bir vale park alanı da tasarlandı.
      Norwegian Cruise Line Holdings, Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises ve Regent Seven Seas Cruises markalarını işleten dünyanın önde gelen üçüncü kruvaziyer operatörü konumunda. Öte yandan Norwegian Cruise Line, son 4 senedir, rakipleri Royal Caribbean Cruise ve Carnival Cruise Line şirketlerinden daha yüksek kar oranı açıklamasıyla öne çıkıyor.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER