© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Norveçli Turistler, İztuzu'nda Sezonu Açtı

Muğla nın Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi ndeki dünyaca ünlü İztuzu kumsalını ziyarete gelen Norveçli turistler sıcağı görünce dayanamayıp denize girdi.

Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi'ndeki dünyaca ünlü İztuzu kumsalını ziyarete gelen Norveçli turistler sıcağı görünce dayanamayıp denize girdi.

Norveç'ten 7 günlük tur için Antalya'ya gelen 186 kişilik turist grubu otobüslerle Dalyan'a geldi. Turistler, iskelede kendilerini bekleyen teknelere binerek önce Likya Dönemi'ne ait kaya mezarlarını gezdi, ardından 40 dakikalık yolculuk sonucunda Caretta Carettalar'ın üreme alanı olan İztuzu kumsalına geldi. Norveçliler'in bir bölümü kumsalda yürümeyi tercih ederken, bir bölümü de soyunup güneşlendi. Hava sıcaklığının 21, deniz suyu sıcaklığının 17 derece olduğunu öğrenen grubun en yaşlısı 77 yaşındaki Gümere Aghlur ile 70 yaşındaki Ateller Livskraft dayanamayıp denize girdi. Türk insanının çok misafirperver ve sıcakkanlı olduğunu belirten Ateller Livskraft, şöyle dedi:

"Türk insanı enteresan bir kültüre sahip. İnsanları kadar havası da sıcak. İztuzu çok güzel bir yer. Şu an benim evimin kapısında bir metre kar var. Ülkeme dönünce herkese tavsiye edeceğim" dedi. 9 yaşındaki kızı Ragnhild ile denize giren 48 yaşındaki öğretmen İngunn Frette de, "Bu mevsimde Norveç karlar altında, ama burada biz denize girebiliyoruz. Norveç'in en iyi yazı ancak bu kadar sıcak oluyor. Şu an orada kayak yapıyoruz. Burası çok güzel. Deniz çok sıcak. Hava da öyle. Denizden çıkınca kurulanmaya bile gerek kalmıyor."

Turistlerin rehberi Sinan Kaya, grubu Likya turunun bir ayağı olan Dalyan İztuzu'na getirdiklerini söyledi. Kaya, "Birçoğu denize giriyor. Hallerinden çok memnunlar. Türkler'i çok seviyorlar, 186 kişilik grubumuzla buradan Efes'e gideceğiz. Daha sonra Pamukkale ve en son Antalya'dan ülkelerine dönecekler" dedi.

İztuzu Plaj İşletmeleri Müdürü Hüsnü Sarı da, 2012 yılının yaz sezonunu açtıklarını belirtti. Sarı, "4 Şubat'tan bu yana Alman, Fransız ve Hollandalı misafirlerimiz vardı. Ama bugün 200'e yakın Norveçli misafirlerimiz geldi. Böylelikle İztuzu'nda yaz sezonunu başlatmış oluyoruz" dedi.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER