© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Nemrut İçin Hazır!

Malatya'dan Nemrut Dağı'na gidecek turistleri Fırat Nehri üzerinden bölgeye götürecek tekne turist taşımaya hazır.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atanması nedeniyle yarın şehirden ayrılacak olan Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'la Battalgazi Atabey İskelesi'nde yapımı tamamlanan gezinti teknesinde incelemelerde bulundu.

Gazetecilere tekne ile ilgili bilgi veren Saran, insanların Fırat Nehri üzerinde gezinti yapabilecekleri, sosyal amaçlı etkinliklerini yürütebilecekleri, eğlenebilecekleri böyle bir tekneye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Malatya Valiliği'ne tekne yapılması için bir ödenek ayırdığını belirten Saran, bu ödeneğin sadece Valiliğin ihtiyacına cevap verecek büyüklükte bir tekne yapılmasına yettiğini belirtti.

Teknenin özelde de Nemrut Dağı'na çıkmak üzere Malatya'ya gelen turistler için alternatif bir ulaşım
sağlayacağına işaret eden Saran, Pütürge'nin Bakımlı köyüne kadar tekne ile gidilip, buradan da kara yoluyla zirveye ulaşılabileceğini bildirdi.

Karakaya Baraj Gölü'nün suyunun çekilmesi dolayısı ile teknenin suya kızakla indirilebileceğini bildiren Saran, 3 katlı olan teknenin birinci katında mutfak ve kamaralar, ikinci katında restoran ve üçüncü katında ise bir kafeterya bulunduğunu anlattı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER