© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Murmansk'a çekiliyor

Kara Deniz'de motor arızası yaşayan araştırma gemisi "Akademik Nikolay Strakhov"u Murmansk'a çekilmeye başladı.

Kurtarma gemisi "Murman", Kara Deniz'de motor arızası yaşayan araştırma gemisi "Akademik Nikolay Strakhov"u Murmansk'a çekmeye başladı. Bu, Rusya Bilimler Akademisi Oşinoloji Enstitüsü'nün basın servisi tarafından TASS'a bildirildi.

 

“Moskova saatiyle 20:00'de, çekme halatı emniyete alındı, kurtarma gemisi “Murman” çekme işlemine öncülük etti. Bir karavanla Murmansk limanına doğru hareket etmeye başladık. Ayrıca olumsuz hava koşulları nedeniyle kişi transferinin gerçekleşmediğini de bilgilerinize sunarız. Açıklamada, "Akademik Nikolay Strakhov" araştırma gemisindeki mürettebat ve yolcular, gemi ve yolcu rollerine göre tam güçtedir" denildi.

 

Rusya Bilimler Akademisi Okyanusoloji Enstitüsü'nün bildirdiğine göre, 5 Eylül'de "Akademik Nikolai Strakhov" gemisinin ana motoru durduruldu. Mürettebat tarafından onarım yapılmasının imkansızlığı nedeniyle uzmanlar, insanları gemiden hızlı bir şekilde çıkarmak ve onarım için limana çekmek için seçenekler arıyorlardı. Enstitüye göre gemide acil durum dizel jeneratörleri çalışıyor; insanların sağlığı ve hayatı tehlikede değil.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER