© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Muğla’daki yelken yarışları bitti

Muğla’da Göçek Yat Kulubü tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Sonbahar Göçek Yarış Haftasında “10 Kasım Atatürk Kupası”nı yine “Courrier Du Coeur” teknesi ile yelken duayeni Andrey Arbuzov kazandı

Sonbahar Göcek Yarış Haftasında IRC sınıfları usta yelkencileri, 10 Kasım Atatürk Kupası için yarıştı. Her yıl olduğu gibi, bu yılda Göcek Yat Kulübü tarafından titizlikle hazırlatılan ve yapımı aylar süren, IRC sınıfları düzeltilmiş en iyi zamanlı teknesine verilecek bu ödül için, yine büyük mücadele vardı. İlk 3 yarışta, üç BCT birinciliği ile bu çok özel kupanın en iddialı adayı konumunda sıkı savaş veren Oleg Mustafaev yönetimindeki FOX ekibi, 4. yarışta hafif rüzgârların azizliğinde BCT değerlendirmesinde 12. sıraya düşünce, mücadeleden koptu. Haftanın ilk yarışlarında bir üçüncülük ve iki kez ikincilik sırasında kalan C.D.Couer teknesi, büyük kupa için mücadelesini geçen yıl olduğu gibi, yine son güne bırakmış oldu. Göcek bölgesinin duayeni büyük usta Andrey Arbuzov, rüzgârların da etkisiyle çok kısa mesafeli bu yarışı, 2 saat 24 dk. sürede sabırla tamamlayan Andrey Arbuzov, IRC sınıfından birçok tekne raiting farkı ile 4. yarışın BCT sonuçlarında araya girince, büyük kupayı 5. Kez kaldırmayı hak etti. FOX teknesi ile Oleg Mustafaev ise, 10 Kasım Atatürk kupasına 2. sırada adını yazdırdı ve hayalini gelecek yarışa bıraktı.
Başarılı bir yarış yönetimi ortaya koyan Cahit Üren başkanlığındaki yarış komitesi, yarışın ardından limana ulaştığında, overall ilk 3'lerini kısa sürede ilan etti.

Bu sonuçlara göre;
IRC sınıflarında,
1.grupta C.D.Couer teknesi ile Andrey Arbozuv ve ekibi
2.grupta Burusnika teknesi ile Ekatarina Vasilevich ve ekibi,
3.grupta Wee Gizmo teknesi ile Tolga Sevinç-Jock Blair ve ekibi,
IRC Charter sınıfında, Yüksel D2 teknesi ile Fedor Druzhinin ve ekibi,
CHARTER sınıfında,
1.grupta Ege teknesi ile Irmak Yachting ekibi,
2.grupta Moana IV teknesi ile Buğra Mutlu ve ekibi,
FRESHMAN / DESTEK sınıfında ise; Beau Gosse teknesi ile Yeni Vira Sailing Team, GÖCEK YAT KULÜBÜ Overall kupasını kaldırmaya hak kazandılar. Yelken Sporuna Destek Teşekkür Ödülü sahibi Cem HAKKO
Göcek Yat Kulübünün sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaşama geçirilen yelken okulundan yetişen genç yelkencilerimize destek veren kurum veya şahıslara verdiği, Yelken Sporuna Destek Teşekkür Ödülü'nün 10.su, bu yıl CEM HAKKO 'ya verildi. Bu çok özel ve anlamlı ödül, Vakko ve Power Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko'ya, Göcek Yat Kulübü Komodoru Göker Tuncay ve Vice Komodor Onur Ugan tarafından verildi.


Yelkenli deniz turizmi alanında başarılı çalışmaları ile 20.yılını kutlayan E.G.G.Yachting, Göcek Yat Kulübü'nü 14 yıldır kesintisiz desteklemeye devam ediyor. Çocukların yelken sporuyla tanışması ve genç yelkencilerin yetiştirilmesini öncelikli hedef olarak tanımlayan Göcek Yat Kulübü, ortak hedefe sundukları anlamlı katkı ve öncü rolleri nedeniyle E.G.G.Yachting'e özel ödüller takdim etti. Denizlerde uzun yıllar içinde binbir emekle oluşturulan dostlukların, geleceğin yelkencilerine umut vermesini dileyen konuşmalarla sahnede kucaklaşmaları görülmeye değerdi.

 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER