© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Mersin Körfezi'nde Deprem

Denizin 18.1 kilometre altında meydana gelen deprem Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Gaziantep'ten de hissedildi.


Mersin Körfezi açıklarında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, güney sahillerinde hissedildi. Birçok ilde vatandaşlara sokağa çıkarken, ilk belirlemelere göre deprem, can kaybı ve yıkıma yol açmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem - Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi'nin verilerine göre, saat 01.00'de merkez üssü Akdeniz olan 5.2 büyüklüğünde deprem  denizin 18.1 kilometre altında meydana geldi.

Deprem Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Gaziantep'ten de hissedildi. Gün boyu da değişik zamanlarda yine Akdeniz bölgesinde 10'u aşkın aletsel büyüklüğü 2.8'i bulan artçı depremler meydana geldi.

Depremler, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep olmak üzere güney sahillerinin büyük bölümünde hissedildi. İlk belirlemelere göre deprem, can kaybı ve yıkıma yol açmadı.

GECEYİ PARK VE SOKAKLARDA GEÇİRDİLER

Merkez üssü Akdeniz olan özellikle Mersin ve Adana?nın sahil bölgelerinde hissedilen 5.2 büyüklüğündeki deprem, vatandaşların sokağa dökülmesine neden oldu.

Yaklaşık 10 saniye boyunca binaları sallanan vatandaşlar, paniğe kapılıp parklara ve sokaklara çıktı. Deprem nedeniyle sokağa çıkan birçok kişi de geceyi araçlarında geçireceklerini söyledi.



İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER