© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Mercedes suya iniyor

Mercedes suya iniyor

Yıllardır Türkiye'nin makam aracı olarak bilinen Alman otomotiv devi Mercedes - Benz, ürettiği 14 metrelik lüks yat ile denizcilik sektörüne de girdi.

Deutsche Welle'nin haberine göre Alman şirketi, otomobil tasarımından esinlenerek ürettiği 14 metrelik lüks  yatı denize indirdi. Teknenin tasarımında Mercedes Benz'in  Cabrio S model otomobilden esinlenildi. Üretilen yatın yapımı konusunda İngiliz Silver Arrow Marines şirketi için ortak çalışıldı. 



Seri üretimden önce her ülkeye bir tane

Fiyatının 1.7 milyon dolar (5.3 milyon TL) olması beklenen teknenin seri üretime geçmesi ve ilk 10 adet üretilmesi ve ülke başına sadece bir adet satılması planlanıyor. Satte 62 km (30 knot) hıza kadar çıkabilen teknenin iç tasarımında nubuk deri, okaliptüs ağacından yapılmış paneller ve güneş ışığında renk değiştiren cam kullanıldı.



Bir ilk değil
Daha önce Aston Martin, Bugatti ve Ferrari gibi tanınmış markaların tekne üretmiş olmalarından dolayı, otomotiv sektörünün tekne üretmesi yeni bir durum değil. Uzmanlar bu konuda şirketlerin gerçekleştirmiş olduları bu hamlenin, kendi markaları ile daha önce tanınmamış insanları kazanmak ve denizcilikte kullanılan tasarımlardan otomotiv sektöründe de yararlanmak olarak değerlendiriyor.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER