© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

'Mega Yat Yapımında Antalya Marka Olmalı'

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, mega yat yapımında Antalya markasını uluslararası alana taşımak gerektiğini söyledi.

Mega yat üretiminin, dünya ve Türkiye'deki durumu hakkında açıklamalarda bulunan Ünsal, Antalya Serbest Bölgesi'nde yat sektörünün sorunlarının çözülmesini istedi. Sorunların çözümünde mutlaka DTO'nun da yer alması gerektiğini ifade eden Ünsal, "Dünyadaki ekonomik kriz mega yat yapımını da olumsuz etkiledi. Kısa boy tekne yapımı bu krizden oldukça olumsuz etkilendi. Ancak bölgemizde tekne boyları büyüyor. 63 metreden uzun mega yatlar yapılıyor. Mega yat bakım onarımı ülkemiz için çok önemli. Ancak Serbest Bölge'de 60 metreden büyük yatların denize indirilmesinde sorunlar yaşanıyor." diye konuştu.

DTO Başkanı Ahmet Erol, Antalya'ya yılda en az 10 milyon turist geldiğini, 2,5 milyon turistin ise günübirlik tur hizmeti satın aldığını kaydetti.

Antalya'nın, son yıllarda mega lüks yat üretimiyle de dünyada dikkat çektiğini anımsatan Erol, mega lüks yat yapımında Antalya markasını uluslararası alana taşımaları gerektiğini söyledi. Bu başarıyı da firma sahipleri ASBİAD ve DTO işbirliği ile gerçekleştirebileceklerini ifade eden Erol, "Antalya yatı dediğimizde Antalya'nın imajı daha üst seviyelere çıkacaktır. Bunun için de mega yat sektörü DTO'ya temsilci vermeli. İşbirliği ile Serbest Bölge'nin sorunlarını DTO aracılığıyla ilgili yerlere aktarabiliriz. Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesi hızlanıyor. Antalya, denizcilik konusunda neden deniz ihtisas bölgesi olmasın." diye konuştu.

Erol, mega yat firmaları temsilcilerine, yapımı, önümüzdeki aylarda tamamlanarak hizmete girecek olan balıkçı barınağı hakkında bilgi verdi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER