© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Mavi Marmara'da son karar, Gazzeye gitmiyoruz

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), günlerdir süren tartışmalara bugün son noktayı koyarak, ikinci Gazze'ye Özgürlük Filosu'na Mavi Marmara'nın katılmayacağını açıkladı.

HH Başkanı Bülent Yıldırım bugün İstanbul'da Gazze'ye Özgürlük Filosu'nun uluslararası temsilcilerinin de katılmıyla düzenlenen basın toplantısında, filoya katılmama kararının siyasi hiçbir nedeni olmadığını, tamamen teknik nedenlerden dolayı alındığını söyledi. "Bu teknik imkansızlığı hükümetin bir isteği olarak algılamayın. Devletin ve hükümetin bu konuda herhangi bir talebi olmamıştır" diye konuşan Yıldırım, bu durumun İsrail'in filonun Türk hükümetinin ve İslamcıların bir projesi olduğu iddiasını da ortadan kaldıracağını ifade etti.

İHH'nin bir süredir Mavi Marmara'yı filoya ekleme yönündeki kararını yeniden değerlendirildiği açıklanmıştı. İHH içerisinde konuyla ilgili görüş ayrılıklarının bulunduğu belirtiliyordu.

Yıldırım, "Suriye'de şu anki durum önceliğimiz. Bu gündemi değiştirmek istemiyoruz. Tarihin hiçbir sahnesinde katliam bu kadar açık yapılmadı. Gazze'de bile bu kadar çok insan ölmüyor" dedi. "Kendi içimizdeki diktatörlere de karşı olmalıyız"diye konuşan Yıldırım, Suriye'ye yardım faaliyeti yürüttüklerini ve içeriden bilgi almaya devam edeceklerini ifade etti.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER