© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Liman için Korona Kararı! Karaya Ayak Basmak Yok...

Karasu Kaymakamlığı'nın aldığı karar doğrultusunda Rusya, Ukrayna, Bulgaristan ve Gürcistan gibi ülkelerden gelen gemilerin karaya ayak basması yasaklandı.

Karasu Kaymakamlığı koronavirüs tedbirlerini görüşmek için bir toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıda İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındı. Alınan bu kararlar içinde vatandaşların toplu olarak bulundukları özel işletme, yaşam merkezi veya kamu alanlarının geçici olarak kapatılması maddeleri yer aldı. "Oto pazarı" ve "Hayvan pazarı" ile birlikte "taziye evleri" faaliyetlerine son verilmesi gibi çeşitli konularda kararların alındığı toplantıda Karasu Limanı için de yeni bir uygulamaya gidildi.

AYAK BASMAK YOK

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, bölgenin ticari merkezi olan Karasu Limanı'nda bir çok ülkeden giriş-çıkış yapıldığı için bir tehlike arz ettiği yönünde görüş bildirdi. Mercan'ın verdiği talimat doğrultusunda korona virüsü vakalarının görüldüğü Rusya, Ukrayna, Bulgaristan ve Gürcistan gibi ülkelerden mal getirilen limanda, gemilerden inişler durduruldu. Kurul karar yazısında şoför, mürettebat ve gemi personelinin karaya inip alışveriş yapması veya buradaki personelle temas etmesi yasaklandı.

O karar yazısında işte şu ifadeler yer aldı: "Karasu Deniz Limanına yanaşmasına izin verilen yük taşıyan gemilerin personellerin ikinci bir duyuruya kadar, kısa süreli giriş izinlerinin durdurularak ihtiyaçlarının ilgili acenteler tarafından karşılanmasına,Karasu Deniz Limanı Gümrüğünde işlemleri devam eden ve Hudut Sahilleri Sağlık Genel Müdürlüğü birimlerince "PRATİKA" BELGESİ" düzenlenen gemilerden inen yabancı şoförlerin, ilçe merkezine girişlerinin durdurularak, liman sahasından ayrılmasına izin verilmemesine zorunlu ihtiyaçların liman işletmecisi kuruluş İÇTAŞ ve ilgili geminin acenteleri tarafından sağlanmasına karar verilmiştir" denildi. (sakaryayenihaber)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER