© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Liman için istişare toplantısı yapıldı

Antalya?nın Demre İlçesi Taşdibi Mevkiine yapılan olan Yat Limanı için halkla istişare toplantısı düzenlendi.

Demre Belediyesi Kültür ve Sanat Salonunda düzenlenen toplantıya, Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Deniz Hava ve Liman İşletmeleri (DLH) Genel Müdürlüğünden Yüksek Mimar Mevlüde Dönmez, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED Şube Müdürü Yahya Şimşek, ARÜV Çevre?den Çevre Mühendisi Müge Erpek, Finike Liman Müdürü ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Toplantıda ÇED Raporunu hazırlayan ARÜV Çevre Firmasından Çevre Mühendisi Müge Erpek yapılacak liman hakkında kısa bir bilgi verdi. Yapılacak olan yat limanının 700 yat kapasiteli ve yaklaşık 30 Milyar TL ye mal edileceğini söyledi. .


Daha sonra vatandaşlara görüşleri soruldu. Bazı vatandaşların yat limanı yapılacak olan Taşdibi Mevkiinden daha uygun yerler olduğunu anımsatması üzerine DLH Görevlisi Yüksek Mimar Mevlüde Dönmez; ?Defalarca Demre?ye gelerek araştırma yaptık. Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay da çalışmalarımıza katıldı. Sayın Bakanımız en uygun yer olarak bu alanı işaret etti? dedi.


Toplantının sonunda söz alan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu; ?İlçemize yapılacak olan yat limanı tüm ilçe halkını memnun edecektir. Ne şekilde olursa olsun, kim tarafından yapılırsa yapılsın önemli olan ilçemizin yat limanına sahip olmasıdır.? diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER