© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kruvaziyer Turizmine Bir Darbe Daha

Kruvaziyer turizmine bir darbe daha.

İngiliz basınında dün yayınlanan bir habere göre 2017 yılında rotasını Yunanistan ve Arnavutluk'a çeviren Cunard Line ve P&O Kruvaziyer firmaları Türkiye'yi programlarından çıkardılar.

Habere göre, 2016 yılına gelindiğinde Suriye ile sınırı olan Türkiye, İstanbul'da havaalanlarında 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir dizi terör saldırısına maruz kaldı. Ülke, Temmuz ayında da bir askeri darbe girişi yaşadı ifadeleri kullanıldı.Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığı söylendi. Bu nedenle de Cunard Line ve P&O'nun Türkiye'yi rotadan çıkardığı bunun yerine Yunanistan ve Arnavutluk'u tercih edeceği söylendi.

P&O için bu değişiklikler önümüzdeki yaz boyunca Malta'da olacak olan Oceanan'nın seferlerini büyük ölçüde etkiliyor.

Efes ziyaretlerini kaçıran yolcular, alternatif olarak Arnavutluk'taki Sarande'ye uğrayarak UNESCO tarafından istenilen Greko - Roman antik kent Butrint'i ziyaret edecekler. Yunanistan'daki Katakolon'dan Olympia'yı da ziyaret edebilecekler.

Durumdan etkilenecek Cunard seferleri ise çoğunlukla Queen Victoria gemisinin seferleri. Southampton'dan gerçekleşen 17 günlük seferinde gemi Efes'e uğramayacak.

Crystal Cruises, Disney Cruise Line ve MSC Cruises (2015 yılında 20 turistin öldürüldüğü terörist saldırında Tunus'ta bir gemisi vardı.) de Türkiye'ye yapılan tüm ziyaretlerini iptal etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER