© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

KOSDER’in iftar yemeğine yoğun ilgi

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER)verdiği iftar yemeği ile denizcilik sektörünü bir araya getirdi.

Deniz Ticaret Odası Haziran 2017 olağan meclis toplantısı sonrasından gerçekleşen iftar yemeğine denizcilik sektöründen yoğun katılım oldu. İftar yemeği programında konuşma yapan KOSDER Başkanı Salih Zeki Çakır,
Davete katılım gösteren sektör temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.


Bir araya gelmenin bir başlangıç, bir arada kalmanın bir ilerleme, birlikte çalışmanın ise başarı olduğunu belirten Çakır, büyük işler başarmak için küçük işlerin birlikte yapılması gerektiğini ifade etti. Koster armatörlerinin mevcut durumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çakır; “Piyasa şartlarından en çok etkilenen sektör denizcilik sektörüdür. Koster armatörleri denizciliğimizin çilekeş emektarlarıdır. Karadeniz ve Akdeniz çanağında hizmet veren koster armatörleri, bu bölgedeki faaliyet gösteren filo içerisinde yüzde 30 paya sahiptir. 2008 sonrası bu filo yaklaşık yüzde 10 bir kayıp yaşamış ve piyasa şartları yeni gemi inşası için elverişli olmadığından yaş ortalaması yüksek bir filo ile hizmetini sürdürmektedir. Koster armatörlerimiz uzun yıllardır denizciliğimize çok katkılar sağladı ve çok da bedeller ödedi. Bundan sonrası için tedbir alınmazsa göreceli payımız daha da azalma eğilimine girecektir. Bu anlamda idaremizle ve bakanlığımızla İletişim halinde sürekli gündemde tuttuğumuz koster filosunun yenilenmesi çalışmalarına hız verilmelidir. Yoksa ciddi anlamda kayıplar yaşanacağı herkesin malumudur. Deniz ticareti sürekli olarak değişime uğrayan, yeni kurallar ile standartları değişen bir alandır. Bu değişimlerin faturaları bu güne kadar bir şekilde ödendi ancak önümüzdeki süreçte bu faturaların ödenmesi konusunda ciddi endişelerim var. Birlikte hareket etmezsek ciddi sıkıntılar yaşayacağımızı düşünüyorum. Bu noktada sivil toplum kuruluşlarımıza ve Deniz Ticaret Odası’nın yönetiminde görev alacak arkadaşlarımıza önemli bir sorumluluk düşüyor. Birlikte hareket etmezsek kazanımlarımızdan taviz vermek zorunda kalacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır tarafından TOBB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halim Mete’ye, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’na ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz’e günün anısına takdimde bulunuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER