© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kırım’daki balık satıcılarından eylem düzenleme sözü

Kırım’daki balık satıcılarından eylem düzenleme sözü

AKMESCİT / SİMFEROPOL (QHA) -

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da sözde yönetimin balık pazarını yıkma planlarına karşı çıkan satıcılar Meydan eylemleri düzenleyeceklerini söyledi.
 
Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Akmescit’in sözde yönetimi, balık satıcılarının işsiz kalmasına yol açarak şehrin merkez pazarındaki balık satılan tezgahları yıkmayı planlıyor. Satış noktalarına yasa dışı olarak su sağlanmasının durdurulduğunu bildiren satıcılar, bunun balık satan noktaların yıkılmasına yönelik ilk adım olduğunu savundu.
 
Su sağlanmasının durdurulması ardından çalışma yerleri olan satış noktalarının yıkılmasını bekleyen Akmescit’in merkez pazarı çalışanları, satış yerlerine su sağlanmasının durdurulmasını protesto etti.
 
Protesto eyleminin görüntülerinde, insanların polis görevlileri ve Akmescit’in işgalci yönetimi temsilcileri ile öfkeyle konuştuğu görülüyor. İnsanlar, “Burada çadır kurarak Meydan eylemi düzenleriz!”, “Burada Meydan eylemi düzenlememizi mi istiyorsunuz?”, “Bize çalışma fırsatı verin! Burada yasal olarak çalışıyoruz! Siz ne yapıyorsunuz?!” ifadelerini kullandı.
 
Protesto eylemcileri, işgalci yönetim temsilcilerinden kimlik belgelerini göstermelerini de talep etti, ancak görevliler bu talebi yerine getirmedi.
 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER