© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kırım ve Türkiye Arasında Turizm Savaşı

Rusya'ya bağlı Kırım Cumhuriyeti, bu yıl Rus turizm pazarında Türkiye'yi zorlayabilir...


İstatistikler, 2015'te Kırım'a Rusya'dan 5 milyona yakın turistin gidebileceğini gösteriyor. Bu rakam, Türkiye'nin ağırladığı yıllık Rus turist sayısının üzerinde.

Rubledeki devalüasyon, Kırım'ın anavatanına dönmesi ve Batı'nın uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Rusya'da vatanseverliğin 'patlama yapması', tatil için genelde Türkiye'yi tercih eden Rus turistleri Kırım'a yöneltti. Rusya Kültür Bakanı Yardımcısı Anna Manilova'nın aktardığı bilgilere göre, Kırım'a yıl başından bu yana giden turist sayısında yüzde 20 artış kaydedildi. Manilova, bu eğilimin sürmesi halinde Kırım'a giden Rus turistlerin 5 milyon kişiye ulaşabileceğini söyledi.

KIRIM'DA TATİL YAPAN RUSLAR, YARIMADAYA YENİDEN GİDİYOR

Anna Manilova, "Büyük tur operatörlerinden alınan verilere göre, sezonun sonunda Kırım'a 5 milyon turist gelecek. Bu, geçen yıl Kırım'a giden turistlerin, yine yarımadaya dönüş yaptığını gösteren büyük bir artış olacak. Geri kazanımlar, turizm için başlıca başarı göstergesidir. Bugünkü tabloya bakılırsa, turistler Kırım'a geri dönüyor" dedi.

"KIRIM'DA PLAJDAN FAZLASI VAR"

Rusya Kültür Bakanı Yardımcısı Manilova, ayrıca Temmuz ayından itibaren bölgeye daha fazla turist çekmek amacıyla 'Kırım'da plajdan fazlası var' sloganıyla büyük bir reklam kampanyası başlatılacağını açıkladı.

"TÜRKİYE İLE ÇALIŞAN ŞİRKETLER ŞİMDİ KIRIM'A SEFER DÜZENLİYOR"

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkan Vekili Sergey Korneyev de Kırım'daki turist sayısının Rusya, Türkiye ve Mısır ile karşılaştırılabilir seviyede olduğuna dikkat çekerek, "2014 yılında Rus turistler Kırım'a büyük ilgi gösterdi. Yarımadaya gelen 4 milyon turistin yüzde 80'i Rusya'dandı. Bunun ekonomi, rubledeki değer kaybı ve tabi ki ülkede vatanseverliğin artması gibi birçok sebebi var. Türkiye'yle çalışan tur operatörleri, bu rakamları görünce, Kırım'a özel seferler düzenlemeye başladı. Birçok büyük turizm şirketi şimdi Kırım sahillerinde" dedi.

"TÜRKLER RUS TURİSTLERİ KAYBETMEK İSTEMİYOR"

Korneyev, ayrıca Türkiye'nin kendi potansiyel turistleri için yoğun bir şekilde savaşacağını da belirtti: "Türkler bu amaçla daha şimdiden birçok şey yapıyorlar, çünkü müşterilerini kaybetmekten korkuyorlar. Mesela, Rus turistler için ayrıcalıklar getirdiler. Rus turistleri taşıyan uçaklara yakıt desteği sağlıyorlar. Aynı şekilde reklamları da arttırıyorlar, çünkü Rus turisti kaybetmeyi hiç ama hiç istemiyorlar."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER