© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kılavuz Kaptanlar Haftası

Kılavuz Kaptanlar Derneği meslek şehitlerini anmak üzere 26-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında etkinlik düzenledi

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'nin yazılı olarak yapıtığı açıklamada şöyle deniyor:
26-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında; şehit meslektaşlarımızı anmak, Kılavuz Kaptanlık mesleğini tanıtmak, Türk Boğazlarında Acil Durum Koordinasyonunu daha güçlendirmek amacıyla Kılavuz Kaptanlar Haftası düzenlemiştir.

Derneğimiz, ilk olarak meslek şehidi Kaptan Lütfü Berk anısına 25.12.2007?de panel düzenlemiş, ikinci etkinliğini 27.12.2008?de ?Kılavuz Kaptanlar Meslek Şehitlerini Anma Günü ve Geleneksel II. Kılavuzluk Paneli? adı altında gerçekleştirmiştir. 2008?de temelleri atılan Kılavuz Kaptanlar Haftası, uluslararası geçerliği ve saygınlığı olan Kılavuz Kaptanlık mesleği açısından dünyada ve ülkemizde bir ilktir.

Derneğimiz; dünyada eşi benzeri bulunmayan İstanbul Boğazı?nın, Çanakkale boğazının, ülkemizin dünyaya açılan mavi kapıları limanlarımızın görünmez kahramanları Türk Kılavuz Kaptanlarının artık gelenekselleşen Kılavuz Kaptanlar Haftası?nın etkin bir şekilde kutlanmasını, kılavuzluk hizmetlerinin can, mal, seyir ve çevre güvenliğine katkılarının kamuoyuna tanıtılmasını amaçlamaktadır.

Bundan önceki Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali YILDIM?ın ve UDHB Müsteşar Yardımcısı Sayın Suat Hayri Aka?nın himaye ve katılımlarıyla şereflendirecekleri etkinlik programını aşağıda bilgilerinize arz ederiz. 26 Mayıs 2014 günü saat 0930?da Anma Töreni ve Yeni Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Merkezimizin açılışını ve 31 Mayıs 2014 günü saat 14.00?te Geleneksel Panelimizi ve programda belirtilen diğer tüm etkinliklerimizi onurlandırmanızı dileriz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER