© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kıbrıs ve Girit harekat üssüne dönüşüyor

Fransa'yla ABD, Kıbrıs ve Girit'i harekat üssüne dönüştürecek.

Fransa, ABD ve müttefik güçler, Suriye özelinde yeni askeri adımlara Girit'te hazırlanacak. Kıbrıs da ilerleyen günlerde Fransa, ABD ve Batı'nın yeni planları için büyük önem taşıyan bir merkez olacak.

Yunanistanlı  gazeteci Apostolos Tomaras, önümüzdeki Perşembe günü  Fransa Donanması'nın dev uçak gemisi ‘Charles De Gaulle'ün Kıbrıs açıklarına demirleyeceğini belirtti.

Kıbrıs, Suriye'deki harekat için Fransa'ya destek sunacak. Fransa'nın dev uçak gemisine, Kıbrıs açıklarında Fransa donanmasının modern savaş gemileri eşlik edecek.  Tomaras'a göre, ‘Charles De Gaulle' uçak gemisinin Kıbrıs açıklarına demirlemesi başlı başına tarihi önem arz eden bir olay. Önümüzdeki hafta Kıbrıs açıklarına gelmesi beklenen uçak gemisine, 2 Fransız denizaltısı ve 2 savaş gemisi eşlik edecek. Ayrıca, Kıbrıs'a ulaşan son bilgiler, Kıbrıs açıklarında Fransız Donanmasına başka Batılı ve müttefik güçlerin de destek verebileceği yönünde. Tomaras ayrıca, istenildiği takdirde Kıbrıs'ın Fransa Donanmasına yardım sunacağı bilgisinin altını çizdi.

Ayrıca Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz'de yaşanan bu gelişmelerde, Atina hiçbir durumda İslam Devleti'ne karşı askeri operasyonlarda yer almayacağını vurguladı.

Akdeniz’deki bu hareketliliğin ise Paris'teki saldırılarla alakalı olduğu düşünülüyor.
Sputniknews
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER