© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

KGF komisyonunda indirim

Tersaneciler, gemi inşada ihracata yönelik yeni gemilerin teminat sorununu çözmek için devreye sokulan Kredi Garanti Fonu’nda yüzde 1’lik komisyon tutarının indirilmesini istiyor

İhracata yönelik inşa edilecek olan yeni gemilerin teminat sorununu çözmek için devreye sokulan Kredi Garanti Fonu'nda (KGF), yüzde 1'lik teminat komisyon bedelinin çok fazla olduğunu savunan gemi inşacılar, bu miktarın yarıya indirilmesi için hükümetten destek bekliyor. DTO Başkanı Metin Kalkavan, bu konuda ilgili tüm kurumlara başvurduklarını ve yeni bir tebliğin gündemde olduğunu söyledi. 

Geçtiğimiz aylarda Ulaştırma Bakanlığı bir açıklamada bulunarak, tersanecilerin teminat sorununu KGF ile çözeceğini açıklamıştı. Bu kapsamda Kredi Garanti Fonu 1 milyar liralık ilave teminat imkânı verecek. Teminatta 5 kat kaldıraç kullanılabilecek olduğundan, toplam kredi teminat değeri 5 milyar lirayı buluyor. Bakanlığın sektöre yönelik bu desteğini büyük memnuniyetle karşılayan gemi inşacılar, şimdi de teminat komisyon tutarlarının ise çok yüksek olduğunu savunuyor. Sektör temsilcileri, geçtiğimiz hafta perşembe günü yapılan Deniz Ticaret Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda konuyu gündeme taşıdı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER