© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kemer Balıkçı Barınağı düzeldi

Balıkçıların talebi doğrultusunda gerçekleşen proje sayesinde balıkçı esnafı rahat bir nefes alarak barınaklarını kullanır hale geldi.

2002 yılından beri sorunlu olan ve Balıkçı Esnafının bitmek bilmeyen çilesi haline gelen Kemer Balıkçı Barınağı GATAB?ın yoğun emek ve uğraşları sonunda modern bir görünüme kavuşarak Balıkçıların kullanımına sunuldu. Kemer Balıkçı Barınağından geçen pis su terfi ile içme suyu kullanım hattının yeri GATAB tarafından yapılan çalışmayla yenilenerek değiştirildi. Balıkçı teknelerini zor durumda bırakan ve barınaktaki konumlanmalarını engelleyen sorunlu boru; GATAB Başkanı Yusuf Üras ve Encümen Üyelerinin de hazır bulunduğu çalışmaların sonunda kaldırıldı

Balıkçıların talebi doğrultusunda gerçekleşen proje sayesinde balıkçı esnafı rahat bir nefes alarak barınaklarını kullanır hale geldi. Özellikle boru hattının geçtiği bazı noktaların SİT alanında olması nedeniyle arızalara müdahale etmek ve kazı gerçekleştirmekte güçlük çekildiği için yeri değiştirildi. Balıkçı barınağını ziyaret eden ve çalışmayı yerinde denetleyen Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras balıkçılarla sohbet ederek barınağın işler hale gelmesini balıkçılarla birlikte izledi.

Yaklaşık 10 yıla dayanan sorunlarının GATAB üstün emek ve gayreti sonunda çözüme kavuştuğuna vurgu yapan Karayer Deresi Kemer Küçük Balıkçılar Derneği Başkanı Mehmet Ali Kaya, Balıkçı barınağının tam anlamıyla hizmete girmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Proje sayesinde dere ağzındaki yoğunluğun artık yaşanmayacağını, teknelerin üst üste değil tek sıra halinde düzenli bir şekilde barınakta yer alacağını belirtti. GATAB?ın sayesinde Kemer Balıkçısı?nın en önemli sıkıntısı olan barınak probleminin sona erdirildiğini belirten Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Kemerli balıkçılar olarak artık rahat bir nefes alacağız. Bu çalışmayla en büyük sorunumuz çözüldü. Başta Başkan Üras olmak üzere emeği geçen tüm GATAB personeline sonsuz şükranlarımı sunuyorum? dedi.

Başkan Üras; ?Her iki hattın çok eski olması ve ekonomik ömrünü tamamlamasından dolayı kanalizasyon terfi hattı üzerinde 160?lık pis su terfi hattı 400 m, 110?luk içme suyu kullanım hattı 400 m değiştirilerek balıkçı barınağından ve sit alanından kaldırıldı. Yapılan bu çalışmayla hem balıkçı barınağında bulunan balıkçılar rahatladı hem de sit alanından kalkacak olan hat sebebiyle herhangi bir arıza oluştuğunda anında müdahale edilebilecek? dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER