© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

"Kayıp Hazine ve Uranyum Araştırmaları Masal"

Amerikan araştırma gemisi Nautilus Güney Kıbrıs denizinde, Eratosthenis denizaltı dağında yaptığı araştırmaları 15 günde tamamladı.

Politis gazetesi ?Keşifler ve Çöpler... Eratosthenis?deki Araştırmalar Tamamlandı ? Önemli Biyolojik ve Jeolojik Buluntular? başlığıyla verdiği haberinde, Nautilus araştırmacılarının, ilgi çekici bilimsel jeolojik ve biyolojik veriler dışında, Eratosthenis?de büyük bir çöplük alan saptadığını yazdı.

Habere göre gemideki çalışmalara katılan Rum Jeolojik Araştırmalar Birimi çalışanı İordanis Dimitriadis, dipte uçsuz bucaksız çöplük görüntüsünü veren, her tarafa yayılmış çöplerin bulunmasının üzücü bir saptama olduğunu belirtti.

Gazeteye yaptığı açıklamalarda gemideki deneyimlerini anlatan Dimitriadis, en önemli saptamanın, 800-1000 metre derinlikte, deniz dibindeki biyolojik çalışmayla ilgili değerli veriler verecek olan canlı organizmaların, ?bir çeşit solucanın? saptanması olduğunu ifade etti.

Araştırmalar çerçevesinde iki tane batığın tespit edildiğini söyleyen Dimitriadis, öte yandan, uranyum ve kayıp hazine araştırmalarıyla ilgili basında çıkan haberleri ?masal? olarak nitelendirdi.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER