© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kars Lojistik Merkezi'nin Temeli Atıldı

Kars Lojistik Merkezi'nin temeli atıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Lojistik Merkezi'nin temel atma töreni ve çeşitli programlara katılmak üzere Kars'a geldi.

Harakani Havalimanı'nda Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan, ilk olarak beraberindeki protokol ile Kars Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılacak olan Kars Lojistik Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tebrik ve kutlama mesajı okundu.

Programda daha sonra sırasıyla Devlet Demiryolları Genel Müdürü İsa Apaydın, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Vali Rahmi Doğan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan birer konuşma yaptılar.

Vali Rahmi Doğan konuşmasında; Ahmet Arslan'ın Bakan olması ile Kars'ın kaderinin değiştiğini, her hafta bir açılış ve temel atma töreni yaptıklarını belirterek Lojistik Merkezi'nin Cazibe Merkezi ile birlikte ele alındığında artan önemine vurgu yaptı. Vali Doğan konuşmasını, programlarda emeği geçen herkese teşekkürlerini ifade ederek sonlandırdı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'da konuşmasında; Bakanlığı bünyesinde yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında bilgi vererek, yıllardır ihmal edilen demiryollarını, devlet politikası haline getirdiklerini söyledi.Batıda ne varsa Doğuda da o olacak anlayışı ile hizmetlerini tüm yurt sathında sürdürdüklerini ifade eden Bakan, Kars Lojistik Merkezi'nin Kars için, bölge için, Türkiye ve bölge ülkeleri için önemine vurgu yaptı.

Bakan Arslan, konuşmalarının ardından Vali ve diğer protokol üyeleri ile birlikte okunan duanın ardından Kars Lojistik Merkezi'nin temelini attılar.



Kars Lojistik Merkez Temel Atma törenine; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Devlet Demiryolları Genel Müdürü İsa Apaydın, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bürokratları ile vatandaşlar katıldı.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER