© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kaptanın Telefonu İncelemeye Alındı

PKK?lı Mensur Güzel?in eylem sırasında tüm görüşmelerini Kaptanın telefonundan yapmış

PKK'lı Mensur Güzel'in eylem sırasında tüm görüşmelerini Kaptanın telefonundan yapmış
'Kartepe' deniz otobüsünü kaçırarak Türkiye'yi ayağa kaldıran PKK'lı Mensur Güzel'in eylem sırasında tüm görüşmelerini Kaptan Cumhur Tunçel'e ait cep telefonundan yaptığı ortaya çıktı. Polis teröristin bağlantılarını tespit edebilmek için kaptanın cep telefonunun incelemeye aldı

KOCAELİ Belediyesi'ne ait 'Kartepe' adlı deniz otobüsünü kaçırdıktan sonra, Deniz Kuvvetleri'nin SAT Komandoları'nca gerçekleştirilen operasyonla ölü olarak ele geçirilen PKK'lı Mensur Güzel'in eylem sırasında iletişim kurduğu birçok yeri aradığı belirtilen Kaptan Cumhur Tunçel'e ait cep telefonu incelemeye alındı.

İnternete de girmiş

Bu telefonla birçok yeri aradığı tespit edilen teröristin, ayrıca bazı internet sitelerine de girdiği anlaşıldı. Uzman ekipler bir yandan bu telefonla yapılan ve görüşüldükten sonra silinen numaraları inceleme altına alırken, bu görüşmelerin yapıldığı adreslere de baskınlar düzenlenmekte olduğu bildirildi.

Personele Konuşma Yasağı

Olayla ilgili olarak İstanbul'da ifade veren ve yaşadıklarını polis ve özel yetkili savcıya ayrıntılarıyla anlatan Kaptan Kaptan Cumhur Tunçel, mühendis Hüseyin Karaaslan, teknisyenler Egemen Erdoğan ve Mehmet Göktaş, yolculardan ayrı olarak İzmit'e getirildi. Kocaeli milletvekili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile bazı belediye yetkilileri de personelle görüştü. Bakan Nihat Ergün ile Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun olay karşısında soğukkanlı davranmaları ve yolcuları paniğe sevk etmedikleri gibi emniyet yetkililerine de yardımcı oldukları için Kaptan Tunçel ve personeli kutladığı belirtildi. Soruşturma devam ettiğinden Kaptan ve personele de medya mensupları ile konuşmamalarının tembihlendiği belirtildi.

Annesi: İkna edebilirdim

Güzel'in cesedini, otopsinin ardından annesi Siti Güzel teşhis etti. Anne Güzel'in oğlunu 4 yıldır görmediği ve yakınlarına, ?12 saat gemideymiş. Keşke bana haber verselerdi. Hem oğlumu görürdüm. Belki de ikna ederdim? dediği öğrenildi. Güzel'in, 7 çocuklu ailenin tek oğlu olduğu ve Kocaeli Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü 3'üncü sınıftan terk ettiği öğrenildi.

İzmit'e geldiğinde bu evde kalıyordu
İnfaz edilmeden ikna edilebilirdi. Üzerinde bomba yoktu" dedi

Türkiye'yi ayağa kaldıran eylemin ardından ölü olarak ele geçirilen terörist Mensur Güzel ile ilgili olarak yapılan araştırmada, ailesinin İstanbul'da oturduğu, İzmit'te bir arkadaşının 400 liraya kiraladığı çatı katındaki eve de çok ender geldiği anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturmayı tamamen İstanbul Özel Yetkili Savcılığı devraldı. Teröristin İzmit'te birlikte kaldığı arkadaşı da sorgulanmak üzere İstanbul'a götürüldü.

Geminin kaçırıldığı akşam oynanan Türkiye-Hırvatistan maçı da ikna çabaları için konuşuldu. Ekizoğlu, Güzel'e 'Bak bu akşam milli maçımız vardı. Hırvatlar bizi 3-0 yendi. Eminim bir Türk vatandaşı olarak buna sen de üzülüyorsun' dedi. Konuşurken sık sık duraklayan Güzel, konuyu anayasaya getirince, Ekizoğlu, 'Teslim ol, seninle anayasayı konuşalım, tartışalım' önerisinde bulundu.

5 Kişi Gözaltında

Üstündeki kimliğin sahibi yakalandı

Silivri açıklarında komandoların düzenlediği operasyonda ölü ele geçirilen terörist Mensur Güzel'in üzerinden çıkan kimliğin sahibi Diyarbakır'da gözaltına alındı. Kimliğin sahibi E.K., jandarma ekiplerince Diyarbakır'ın Çınar İlçesi Solmaz köyünde yakalandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen E.K.'nın terörist ile bağlantısının bulunup bulunmadığı araştırılırken, sorgusunun ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

?Propaganda yapardı'

Teröristin amca oğlu, İzmit'teki ev arkadaşı, Kent Kart çıkardığı bir başka arkadaşı ile son görüştüğü bir diğer arkadaşı da gözaltına alındı. İki arkadaşı ifadelerinde, Güzel'in Kürtlük'le ilgili konularla ilgilendiğini, beraber sohbet ederken her fırsatta propaganda yaptığını, eylemden haberlerinin olmadığını öne sürdü.

?Bomba yoktu, infaz edildi'

Kartepe isimli deniz otobüsünü kaçırdıktan sonra Silivri açıklarında yapılan operasyonda SAT komandoları tarafından öldürülen terörist Mensur Güzel'in cenazesi dün Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak, karayolu ile Diyarbakır'a götürüldü. Teröristin annesine taziye ziyaretinde bulunan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER