© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kanuni'de 14 Günlük Karantina!

Üçüncü sondaj gemisi Kanuni 14 günlük karantinaya alındı.

Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi “Kanuni” dün Türkiye’ye geldi ve Mersin Taşucu açıklarındaki demir sahasına ulaştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TPAO’dan 35 personelle birlikte Türkiye'ye giriş yapan “Kanuni”de koronavirüs önlemleri kapsamında karantina uygulanacağını ve gemiye 14 gün boyunca giriş ve çıkışın yasak olduğunu duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Doğu Akdeniz'de hidrokarbon arama ve sondaj faaliyetlerinin daha güçlü bir şekilde sürdürülmesi için üçüncü sondaj gemisinin 31 Ocak'ta teslim alınarak TPAO envanterine kaydedildiğini hatırlattı.

"Kanuni" adı verilen geminin seyir için gereken bakım, tedarik ve test işlemlerinin Birleşik Krallık'ta tamamlanmasından sonra Türkiye'ye doğru yola çıktığını ifade eden Bakan Dönmez, "18 günlük seyrinin ardından 13 Mart'ta Doğu Akdeniz'deki kara sularımıza giriş yapan gemimiz, Taşucu Mersin açıklarındaki demir sahasına ulaştı” dedi şöyle devam etti:

14 GÜN GEMİYE GİRİŞ - ÇIKIŞ YASAK

“35 TPAO personeliyle Türkiye'ye giriş yapan Kanuni'ye koronavirüs tedbirleri çerçevesinde giriş ve çıkış yasak olacak. Bu süre zarfında açıklanan tedbirler gereği gemi ve mürettebatla ilgili uygulamalar hayata geçirilecek. Covid-19 önlemleriyle ilgili sürecin tamamlanmasının ardından gemimizin bakım, güncelleme ve geliştirme süreci başlayacak.”

Bakan Dönmez, Twitter mesajını, “Milletimizin desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesiyle Kanuni yeni ultra derin deniz sondajlarına en kısa zamanda başlayacak. Pruvası neta, başarıları daim olsun" ifadesiyle tamamladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER