© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Kaliforniya'da Şiddetli Deprem

Kaliforniya'da şiddetli deprem.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 165 kilometre batısında Pasifik açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Ferndale şehrinin 165 kilometre batısında Pasifik açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Kaliforniya eyaletinde 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. 

Depremin Pasifik Okyanusu'nda Ferndale şehrinin 165 kilometre batısında meydana geldiği belirtildi. USGS, meydana gelen bu depremin, 'büyük bir deprem' olduğunu ifade ederken Richter ölçeğine göre 6 ile 7 büyüklüğü arasındaki depremlerin güçlü olduğu ve merkez üssünden yüzlerce kilometre öteden bile hissedilebildiği bildirildi.

Turkishny.com sitesinde yer alan bilgiye göre, 2014 yılında Kaliforniya'nın kuzeyi yine 6.1 büyüklüğünde bir depremle sarsılmıştı. Bu deprem sonucunda yüzlerce kişi yaralanmış pek çok bina hasar görmüştü. 1989'da 63 kişinin öldüğü ve 10 milyar dolar zararın meydana geldiği Loma Prieta depreminden bu yana en sarsıcı deprem olarak lanse edilmişti.

1 Ekim tarihinde ABD Jeoloji Araştırma Dairesi (USGSC) elde ettiği verilere göre 7 Ekim'e kadar bölgede 7 büyüklüğünde deprem olma ihtimali bin 2 ile yüz binde 6 arasında açıklanmıştı. 30 yıl içinde Kaliforniya'da 6.7 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimali yüzde 99, 7.5 büyüklüğünde deprem ihtimalini ise yüzde 46 olarak duyurmuştu.

Güney Kaliforniya'daki 6 ilçe bir hafta içinde meydana gelebilecek böyle bir depremden etkilenebileceğini duyurmuştu. Ancak asıl endişeyi depremlerin olduğu bölgenin hemen kuzeyindeki San Andreas Fay hattı oluşturuyordu. Bu fay hattının en çok tehdir ettiği büyük şehir, 4.6 milyon nüfuslu San Francisco, San Andreas Fay Hattı'nın yapısı, İstanbul dahil birçok şehri tehdit eden Kuzey Anadolu Fay Hattı'na benzetiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER