© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Japon ve Kore tersanelerini kendine çekiyor

Hindistan hükümeti, Çin'in 20 yıl önce gemi yapım sektöründe hızla yükselmesine benzer bir hamle yapıyor

Hindistan hükümeti, Çin'in 20 yıl önce gemi yapım sektöründe hızla yükselmesine benzer bir hamle yaparak, Güney Kore ve Japonya'daki büyük gemi yapımcılarıyla temas halinde bulunarak alt kıtada üs kurmalarını teşvik ediyor. 

Hindistan hükümeti, önümüzdeki on yıl içinde dünyanın en büyük beş tersane ülkesinden biri olmak istediğini açıkça belirtti ve sektör için önemli bir teşvik paketi açıklama sürecinde. 

Ülkenin Denizcilik Bakanı Sarbananda Sonowal, yerel bir gazete olan Business Standard'a verdiği röportajda , Kore ve Japonya'daki gemi inşa sektöründeki birçok önemli ismin Hindistan'da tersane kurmakla ilgilendiğini açıkladı. 

"Bu, doğrudan yatırımları, ortak girişimleri veya teknoloji paylaşımını veya diğer iş birliği biçimlerini içerebilir. Bu tür uluslararası ilgi, Hindistan'ın gemi inşa girişiminin çekiciliğinin ve sektöre küresel uzmanlık ve sermaye enjeksiyonunun potansiyel faydalarının bir kanıtıdır," dedi Sonowal Business Standard'a .

Yüzyılın başında Çin, gemi inşasında daha ileri seviyeye geçme niyetini açıkça ortaya koyduğunda, Kawasaki, Tsuneishi ve Samsung gibi tanınmış Koreli ve Japon gemi yapımcılarının Çin Halk Cumhuriyeti'nde faaliyet göstermesine izin veren benzer bir politika benimsedi.

Hindistan Limanlar, Nakliye ve Su Yolları Bakanlığı sekreteri TK Ramachandran, Yeni Delhi'nin 1980'lerde Japon otomobil üreticisi Suzuki'yi ikna ederek Maruti Suzuki India'yı kurmasıyla başlayan otomobil devrimini, yerli gemi inşa sektöründe tekrarlamak istediğini söyledi.

Cuma günü Hindistan'ın denizcilik bakanlığı, kıyı devletleriyle işbirliği içinde birden fazla gemi inşa kümesi inşa etme planlarını duyurdu 

Splash , geçen ay Hindistan'ın kapasite bakımından en büyük tersanesi olan Pipavav Tersanesi'nin iflastan çıktıktan sonra faaliyetlerine devam etmeye hazırlandığını bildirdi. Pipavav'ın dönüşü, savunma müteahhitlerinin ticari gemi yapımına girişmesi ve dünyanın en kalabalık ülkesinin hem doğu hem de batı kıyılarında yeni tersane kapasitesinin açılması gibi bir dizi diğer yakın tarihli Hint tersane duyurusunun ardından geldi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER