© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

İzmir Körfezi'nde Deniz Emniyeti Çalıştayı

İzmir Körfezi Risk Değerlendirme Çalıştayı, Ege Palas Oteli’nde başladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen PAWSA (Limanlar ve Suyolları Emniyet Değerlendirmesi) İzmir Körfezi Risk Değerlendirme Çalıştayı, Ege Palas Oteli’nde başladı.

Deniz trafiği konusunda risk analizi ve değerlendirme yapılmasına imkan veren uluslararası standartlardaki Çalıştay’ın İzmir Körfezi bölümü iki gün sürecek. Çalıştay’ın Aliağa Bölgesi kısmı ise yine Ege Palas’ta 21-22 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) ev sahipliğinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile İzmir ve Aliağa Liman Başkanlıklarının koordinasyon ve işbirliği ile düzenlenen Çalıştay’a, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi de gözlemci olarak katıldı.
 
RİSK SEVİYESİ BELİRLENECEK
 UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü Seyir Emniyeti ve Deniz Güvenliği Dairesi Başkanı Okan Arı’nın açılış konuşmasıyla başlayan Çalıştay’da, IALA (Uluslararası Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği) Worldwide Academy Dekanı Jean-Charles Leclair ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü adına İzmir İşletme Müdürü Melih Hüsnü Yılmaz konuşma yaptı.
IALA Gemi Trafik Hizmetleri Komitesi Başkanı Kaptan Tuncay Çehreli ve İzmir Liman Başkanlığı’ndan Uzman Ünal Hakan Atalan da sunum gerçekleştirdi. İzmir Liman Başkanı Mustafa Çankaya, Aliağa Liman Başkanı Behlül Karataş, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Deniz Nakliyecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nur Özgen ve İzmir denizcilik sektörünün temsilcileri, Çalıştay’da hazır bulundu. Açılış konuşmalarında İzmir Körfezi’nin dip özellikleri, Yenikale Geçidi’nin dar olmasının yarattığı sıkıntılar, Körfezin akıntı seviyesi hakkında bilgi verildi.
 
İzmir Körfezi ve Aliağa Çalıştayları’nda, takımlar halinde katılımcıların kendilerine verilecek 4 adet formu uygun şekilde cevaplandırmaları istenecek. Bu formlar temel risk seviyeleri, takım uzmanlığı değerlendirmesi, risk azaltma etkinliği ve ilave önlemlerin belirlemeleriyle ilgili olacak. Çalıştay sonucunda su yollarındaki mevcut ve önemli tehditler tanımlanıp, bunların risk seviyeleri belirlenecek. Riskleri azaltmak için alınacak önlemler değerlendirilecek.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER