© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

İzmir Balık Haline Baskın

İzmir Buca Kaynakar'da bulunna İzmir Hali esnafına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürşüğü ekiplerince ani baskın yapıldı.

Saat 04.00 civarında 40 uzmandan oluşan 8 ekip Su Ürünleri Tebliği?ne göre denetim yaptı.

Denizde yapılan kontrollere Sahil Güvenlik destek verirken, halde yapılan denetimlere Buca İlçe Jandarma Komutanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi destek verdi. Yapılan denetimlerde balıkların boy, cins, ağırlık gibi özelliklerinin ve balık nakil belgelerinin uygunlukları denetlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık Kontrol Birim Sorumlusu Yaşar Kayabaşı, tüketicilerin yasak olan ve henüz küçük boyda olan balıkları tüketmemeleri gerektiğini belirterek ?Bu balıklar tüketicilerin geleceğidir. Onlara üreme şansı vermemiz lazım. Balıkçılarımız bunlara büyük oranda uymaya başladılar? dedi. Özellikle sazan, yayın gibi bölgesel yasağı olan tatlı su balıklarının belgelerini incelediklerini belirten Kayabaşı, denetimlerde mevzuata aykırı balık tespit ettikleri halde balıkçıya 923 TL ceza kestiklerini ve balıklara el koyduklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER