© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

İTÜ DF Mezuniyet Töreni'nde Bakan'a Yapılan Ayıp

Bakan Yıldırım, Demek ki bu programı bundan sonra artık biz takip etmemiz lazım, bizim organize etmemiz lazım

İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin Tuzla'da yapılan mezuniyet törenine katılan öğrenci velileri etkinliğin geç başlatılması üzerine alkışlarla fakülte yönetimini protesto etti. Protestolara deniz kıyısındaki tören alanında mezun olmuş diploma törenini bekleyen öğrenciler de alkışlarla destek verdi. 

Saat 15:00'de tören alanına çağırıldıklarını iddia eden öğrenci velileri, okul yönetimine sık sık tepki gösterdi. Yuh sesleri ve alkışlar arasında törenin başlaması istendi. Yapılan anonslarda davetiyelerde törenin başlama saatinin 17:30 olduğu söylendi.

Zaman zaman 'yuh' sesleri yükselen kalabalığın arasından bazı veliler protokol kısmına gelerek törenin neden başlamadığını sordu. Eylemci vatandaşlar ile üniversite yetkilileri arasında tartışma yaşandı.
İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin dekanı Prof. Dr. Nil Güler ise durumu görmezden gelerek olayı vurdum duymaz şekilde izlemekle yetindi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin Tuzla'da yapılan mezuniyet töreni organizasyon bozukluğundan fiyasko oldu. Bu fiyasko sonunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'da haksız yere protesto edildi.

Bakan Yıldırım tören alanına girdiği sırada protostonun dozu da arttı. Bakan Yıldırım'ı yerine oturduğunda da katılımcılar alkışlarla protesto etmeye devam etti. Bakan Yıldırım'da yetkililer ile konuşarak protestonun sebebini öğrenmeye çalıştı.

Bir ara törende konuşmak istemeyen Bakan Yıldırım daha sonra tören alanına çıkarak konuşmasına başlayınca fakülte yönetimini protesto eden velilerin gönlünü bir çırpıda aldı.

Bakan Yıldırım. Çok değerli denizci dostlar. Belli ki bir sıkıntı var. Bir gerginlik var. Eğer bunun sebebi ben isem özür diliyorum. Ben bu fakülteye hep hizmet ettim. Bu fakültenin her karışında emeğim var. Eğer teşekkür böyle ise bende size teşekkür ederim? dedi.

Konuşmasına devam ederek Mezuniyet töreni programına değinen Bakan Yıldırım, mezuniyetini tamamlayan öğrencileri tebrik etti. Burada öğrencilere seslenen Bakan Yıldırım, İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin tüm sorunlarını kendisinin çözdüğünü dile getirerek fakültenin en büyük sorunu olan öğrenci yurdunu da, kendi bakanlığının katkıları ile yapıldığını, ayrıca fakültenin yaşam alanlarının yeniden tefriş edildiğini belirtti.

Son 10 yılda denizcilik sektörünün büyük açılım yaptığını dile getiren Bakan Yıldırım, Paris MoU kara listesinde bulunan Türk bayrağının beyaz listeye geçtiğini ifade etti. Konuşmasının sonunda İTÜ Denizcilik Fakültesi'ne birde müjde veren Bakan Yıldırım, yeni dönemde okul gemisi inşa ettireceklerini kaydederek, "Amacımız Türk denizcilik eğitimini kalkındırmaktır" dedi.

Tören, dönem birincilerime diplomaların verilmesi ve sancak devir-teslimi ile sürdü.Bakan Yıldırım, ?Eğer burada fakülte olarak, idare olarak organizasyonda bir yanlış yapıldıysa, saatlerde bir yanlış anlaşılma olduysa, size sıkıntı verildiyse bu da yanlıştır. Bunun hesabını da sorarız. Ben sizlerden onlar adına özür diliyorum. Demek ki bu programı bundan sonra artık biz takip etmemiz lazım, bizim organize etmemiz lazım? dedi.




İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER