© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

İstanbul Boğazı'na Gemi Yasağı!

İstanbul Boğazı'ndan, hava çekimi 58 metre ve daha fazla olan gemi ve deniz araçlarının geçişi yasaklandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de bugn yayımlanan yeni limanlar yönetmeliğine göre; İstanbul Boğazı'ndan, hava çekimi 58 metre ve daha fazla olan gemi ve deniz araçlarının geçişi yasaklandı.

İstanbul Boğazı'ndan, hava çekimi 58 metre ve daha fazla olan gemi ve deniz araçlarının geçiş yapması yasaklandı; Körfez Geçiş Köprüsünden ise hava çekimi 60 metre ve daha fazla olan gemi ve deniz araçlarının geçiş yapması yasak olacak.

Yönetmelik ile liman başkanlıklarının liman idari sınırları ve sahası ile demirleme sahalarını belirlemek, idari sahadaki gemilerin veya deniz araçlarının seyir, demirleme veya kıyı tesislerine yanaşma, bağlama veya ayrılmalarında uygulanacak kurallar ile her türlü yük ve yolcunun tahmil ve tahliye yöntemleri düzenlendi. Yönetmelikle, gemilerin veya deniz araçlarının bildirimlerini, kılavuzluk ve römorkörcülük ile ilgili gereklilikler ile idari sahadaki seyir, can, mal ve çevre güvenliği ve emniyeti ile disiplinin sağlanmasına ilişkin gereklilikleri ve diğer ilgili hususlar da düzenlendi.

Yönetmelik hükümleri, aksi belirtilmedikçe devlet gemileri, askeri gemiler ve askeri kıyı tesisleri ile kolluk birimlerine ait gemi ve kıyı tesisleri dışında, liman idari sahasında faaliyette bulunan tüm gemi ve deniz araçları ile kıyı tesislerini kapsayacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER