© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

İnebolu Meslek yüksek okulu sahipsiz

Okula atananlar kendi işlerinin yanında başka işler yaptıkları için okul yıllardır kan kaybediyor.

2008 yılında kurulan İnebolu Meslek Yüksek Okulu her geçen gün kan kaybediyor. Okula atananlar kendi işlerinin yanında başka işler yaptıkları için okul yıllardır kan kaybediyor. 2008 yılında 2 bölüm ile eğitim öğretime başlayan  İnebolu Meslek Yüksek okulu, 2013  yılında Denizcilik ve Liman İşletmeciliği bölümünü anca açabildi.

Çevre ilçelerde ve Kastamonu da  Meslek Yüksek Okulları  her yıl bölümünü ve öğrenci sayısını artırıp kendini geliştirirken,  İnebolu Meslek Yüksek Okulu yerinde sayıyor. Gelişmeyen okulu öğrenciler tercih etmediği gibi kayıt yaptıranların bir kısmı da bir süre sonra gidiyor.

Okula atanan asıl yetkililerin ilgisizliğinden, okulun yeni yeri, öğrenci yurdu, ek binası gibi sorular ise cevapsız kalıyor. Üniversite derneğinin (İMGEDER) varlığı ise meçhul durumda.

3 Yıl önce okula müdür olarak atanan Yard. Doç. Dr. Nejdet Gültepe  okula, haftada-bazen 15 günde bir gün gelerek görev yapıyor. Bazen de  Kastamonu Üniversitesi’nin yurt dışı gezi ve ziyaretlerini  sürdürdüğü için 20 gün İnebolu ya gelmediği  oluyor.

İnebolu Postası

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER