© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

İnebolu Limanı’nın İhalesi 9 Ekim’de

Daha önce özelleştirilmek üzere, önce Sümer Holding’e ardından ADÜAŞ’a devredilen İnebolu Limanı için 1 Kasım genel seçim öncesi 9 Ekimde ihaleye çıkarılması kararı alındı.

İşletme hakkı Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. bulunan  İnebolu Limanı atıl durumdaki Hopa Termik Santral ile birlikte satışı yapılacak.  İhaleye ayrı ayrı teklif verilemeyecek. 15 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek ihalede geçici teminat miktarı  15 Milyon TL olarak belirlendi.

Kastamonu İnebolu Limanının işletme hakkına da sahip olan Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.(ADÜAŞ)’nin sermayesinde bulunan % 100 oranındaki ÖİB hissesinin “blok satış” yöntemiyle

 ve atıl durumda bulunan Hopa Termik Santralinin de bulunduğu taşınmazlar  ve üzerindeki varlıkların “varlık satış” yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesi kararlaştırılmıştır.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ ADÜAŞ’I BOŞALTIYOR

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na  bağlı  ADÜAŞ  firması , önce  özelleştirmek üzere elinde bulunan  bir çok varlığı 1 Kasım genel seçimler öncesi yani Ekim ayı içerisinde ihaleye çıkarıyor. Aynı şekilde İnebolu Limanı’nın işletme hakkı ile birlikte atıl durumdaki Hopa Termik Santral arsasını da ihale ediyor.

ADÜAŞ’ ın elinde bulunan İzmir ili Menemen ve Gaziemir ilçelerindeki taşınmazlar, İstanbul Esenler’deki, Antalya İli Alanya ilçesindeki taşınmazlar satış yöntemii ile özelleştirildikten sonra en son elinde bulunan İnebolu Limanı’nın 49 yıllık işletme hakkı ile atıl durumdaki Hopa Termik Santralin satışları gerçekleştirilecek. 

Komisyon İstediğine Verebilecek

 İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabi olmayıp, İdare ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve son teklif verme süresini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek bir tarihe kadar uzatmakta serbest olup bu husus teklif verme sürelerinin sona ermesinden önce duyurulur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER