© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

IMO, Türkiye'nin deniz güvenliğini denetliyor

(IMO), kendi bünyesindeki ülkelerden biri olan Türkiye’de denizlerin güvenlik ve korunmasına yönelik denetim için bir ekip gönderdi.

Helin ŞAHİN Haberi
 
 
IMO, TÜRK DENİZLERİNİN GÜVENLİĞİNİ DENETLEMEYE GELDİ
Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), kendi bünyesindeki ülkelerden biri olan Türkiye’de denizlerin güvenlik ve korunmasına yönelik denetim için bir ekip gönderdi. IMO yetkilileri, Eylül ayı içinde denetime başladı. 
 
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Bakanlığı Personel Prensipler Genel Müdürlüğü’nün “Ülkemizin IMO Stratejisi ve IMSAS Denetimi” başlıklı yazısında, BM’ye bağlı IMO’nun Türkiye’de yapacağı denetim öncesi hazırlıkların yapılması yönünde bilgilendirme yapıldı. 
 
CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN UYARI: IMO’NUN HEDEFLERİNE UYGUN OLUN
Yazıda, Birleşmiş Milletler Teşkilatının uzman kuruluşu Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) üyesi ülkelerin, deniz emniyetinin sağlanması ve deniz çevresinin korunması konusundaki stratejilerini IMO hedef ve politikalarına uygun olarak belirlemeleri gerektiği hatırlatıldı. 
 
STRATEJİK BELGE HAZIRLANACAK
İki sayfalık yazıda; Türkiye’nin bayrak, kıyı ve liman devleti yükümlülüklerini yerine getirmesi ve yetkilerini etkin bir şekilde kullanmasını teminen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde hazırlanacak “IMO Strateji Belgesi”nin Denizcilik Genel Müdürlüğünün resmî internet adresinde yayımlanacağı kaydedildi. 
 
İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLUN
Eylül ayı içinde IMO Üye Devlet Denetim Programı (IMSAS) kapsamında Türkiye’nin IMO norm ve standartlarına uyum sağladığının teyit edilmesi amacıyla IMO tarafından bir denetim yapılacağı anımsatılan yazıda, söz konusu denetimin başarıyla sonuçlanması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliği içerisinde denetim hazırlıklarını tamamlaması gerektiği vurgulandı. Yazıda, idari seviyede denetim sürecine gereken katılımın sağlanmasının önemine de değinildi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER